Beste mensen,
Het coronavirus gaat op het moment erg hard rond in onze regio. We hebben dan ook besloten de Dorpskamer voorlopig niet door te laten gaan. Zo gauw het wel kan melden wij ons weer. Pas goed op jezelf en de ander.
Namens de Dorpskamer
GESLOTEN
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

De voorzitter van Hof ter Nesse, Gerard Mangnus, heeft met de gemeente overlegd welke gevolgen de nieuwe corona regels hebben voor de activiteiten in Hof ter Nesse.

De gemeente vindt het goed dat dorpshuizen openblijven ten behoeve van de sociale contacten in de dorpen. Echter ZONDER horecafunctie, d.w.z. dat de bar gesloten blijft en er geen alcohol wordt geschonken. Koffie/thee/water op tafels zetten tijdens activiteiten kan dus wel. Ook individuele sporten kunnen blijven doorgaan (sportscholen zijn tenslotte ook open).

Daarnaast geldt het dringende advies (conform de nieuwe corona-regels) om een mondkapje in dorpshuis Hof ter Nesse te gebruiken. Dit is immers een publieke binnenruimte.

Om duidelijkheid voor ieder te scheppen hierbij een overzicht.

Na overleg met instructeurs en organisatoren betekent het dat op:

Maandag

10:00 u Nordic Walking voorlopig niet start.

18.30 u  De Scheldestappers starten met een groepje van maximaal 4 personen, 10 minuten na elkaar

20.00 u Qigong doorgaat

Dinsdag

19.15 u Bodyfit doorgaat

Woensdag

20.00 u Country dansen niet doorgaat

Vrijdag

De Dorpskamer op de 2e en 4e vrijdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur doorgaat.


Vanzelfsprekend is het verplicht dat we ons houden aan de volgende regels:

1,5 meter afstand

Max. 30 personen bijeen

Geen barfunctie/schenken van alcohol

Om 22.00 u sluit Hof ter Nesse

De overige bestaande corona huisregels blijven van kracht!                                                                                                                                                    

 

Mondkapje                                                                                                                                                                                                          
Er geldt een dringend advies om een mondkapje te gebruiken.  Als je zit kan het mondkapje af, sta je op dan ook mondkapje weer op. Maar net als in de sportschool kan het mondkapje tijdens het sporten indien gewenst af. 

Een en ander geldt tot er nieuwe strengere of soepelere maatregelen komen.

We houden u op de hoogte.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Voor de kust bij buurtschap Kreverhille is aannemer Van Oord voor Provincie Zeeland volop aan het werk voor een van de buitendijkse natuurherstelprojecten. Het uiteindelijke doel is dat de inham in de zandplaat (Platen van Ossenisse) zich vult met zand en voedselrijk slib, waardoor 37 hectare waardevolle getijdennatuur ontstaat.

In april en mei is het middenstuk van de Scharrendam over een lengte van honderdvijfentwintig meter met circa tweeënhalve meter verlaagd, waardoor de stroming van het water veranderdt. Vervolgens zijn in de verlaging vijf zinkstukken van geotextiel met daarop bundels van wilgentakken neergelegd. Daarop is een laag breuksteun aangebracht, zodat deze de bodem beschermt tegen de sterke stroming van het water en erosie.

Op dit moment is de aannemer bezig met het aanleggen van twee hoogwatervluchtplaatsen met grove breuksteen aan weerszijden van de verlaging. Deze hoogwatervluchtplaatsen hebben een lengte van circa 50 meter en een breedte van circa 55 meter vanaf de bodem. Tijdens hoog water zijn dit veilige plekken voor vogels om bijvoorbeeld uit te rusten.

De laatste stap is het plaatsen van een palenrij op de Platen van Ossenisse. Zoals het er nu naar uit ziet wordt deze gerealiseerd in juni 2021.

scharrendam 1 small scharrendam 2 small scharrendam 3 small

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Eindelijk beginnen voorzichtig weer gezellige initiatieven te groeien. Zo was er vorige week vrijdag een heerlijke sfeer op het pleintje in 't Dorpshart met Frans Verwilligen. Deze vrijdag, 19 juni om 15:00 uur hebben Lenno en vrienden, Jan Huisman en Andre Fluit, aangeboden om op te treden. Neem je eigen stoeltje en wat te drinken mee. Zo kun je volgens de geboden afstand genieten van een uniek concert van muzikanten van de Snis.

Sinds enige weken verzorgen sportcoaches van Hulst voor Elkaar elke woensdagmorgen een 'beweegles' in het Dorpshart. Om 10:00 uur kun je lekker bewegen op muziek. Geschikt voor jong en oud.

Op woensdagavond werken de groep van 'Groene Vingers' alle onkruidjes weg in het Dorpshart. Vanaf 19:00 uur beginnen we. Gereedschap is aanwezig en bij goed weer drinken we na afloop een kopje koffie of thee buiten.

Elke maandag wandelen de leden van 'De Scheldestappers' hun uurtje langs dijken in de polders van Ossenisse. Je kunt zo aansluiten om 18:30 uur bij dorpshuis Hof ter Nesse. In samenwerking met Hulst voor Elkaar zal er in de komende weken een training 'Nordic Walking' worden aangeboden. Om goed te leren lopen is het belangrijk de techniek onder de knie te krijgen. Deze training zal tegelijk met de wandeling van 'De Scheldestappers' zijn. We horen er spoedig meer van.

Ook elke maandag oefent de Taiji en Qigong groep haar bewegingen om 20:00 uur buiten bij Hof ter Nesse.

Kijk voor meer meer informatie bij de betreffende activiteit en sluit je aan. Gezellig samen.

13179101 10154272424571495 2613207927658744541 n

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

In deze 'stille tijd' van corona maatregelen zal er worden gewerkt aan het verbeteren van het strand bij Perkpolder. Door scheepvaart en het getij is er veel zand weggespoeld en moet je bij laag water door het slik om het water in te kunnen. Ook de vele stenen zijn pijnlijke ontmoetingen op weg naar het water.

Nu de bouw van horecagelegenheid Bar Goed vordert en plan Perkpolder zich ontwikkeld besloot gemeente Hulst om te investeren in de verbetering van de kwaliteit van het strand en in de veiligheid voor badgasten. Omwonenden en bezoekers van het strand hebben dit verzoek ingediend en met succes.

Rond 11 mei start men met het terughalen van 6000 m3 weggespoeld zand uit de Westerschelde door graafmachines. Hierdoor komt het strand hoger te liggen en is er een groter oppervlak bruikbaar bij vloed. Om de veiligheid te vergroten zal er een ballenlijn worden aangebracht tot waar men op eigen risico veilig kan zwemmen. De lijn is ook een houvast bij gevaar van afdrijven door de stroming. Al eerder zijn op de dijk ter hoogte van het strand reddingsboeien geplaatst. Zo kan er weer worden genoten van een mooi strandje. Eerst maar eens wachten op 'betere' omstandigheden.

standaard ballenlijn h 300x300

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s