Dorpsfeest

Traditiegetrouw is er elk jaar in de zomer een dorpsfeest voor alle inwoners van Ossenisse en Zeedorp. Samen eten, samen spelen en elkaar ontmoeten zijn de vaste ingrediënten.

banner dorpsfeest 2022

 

 

Sport en spel, voor jong en oud!
Gezellig actief zijn, samen met andere mensen uit het dorp! Gewoon in het hart van onze eigen Snis… Op zondagochtend 24 juli, de tweede dag van ons dorpsfeest.
Wie wil dat nou niet?
Er is een spelparcours voor jong en oud uitgezet. Je kunt tafeltennissen met je vriendjes en vriendinnetjes, of -hoe leuk is dat- winnen van je vader of je moeder. En in de pannakooi en bij het doelschieten zijn jullie de opvolgers van Memphis en Lieke Martens.
Op de Snis waan je je ook meteen in Frankrijk. Want we spelen jeu des boules!
Basketbal- en tennistalenten heeft de Snis natuurlijk ook. En heb je geen gevoel voor de bal? Geen probleem:  Dan is er voor jou een circuit over, onder en door de toestellen in de speeltuin.
Dus met z’n allen lekker recreatief bezig zijn, daar gaat het om… Winnen is niet belangrijk, meedoen (gratis!) wel. We beginnen om 11.00 uur op het dorpshart bij Hof ter Nesse. En voor iedereen is er na afloop een (pr)ijsje!
sport op het plein

Muzikale middag op het Dorpsplein, zondag 24 juli


De zondagmiddag van ons Dorpsfeest 2022 zal in het teken staan van muziek en zang. Na een sportieve ochtend volgen er vanaf 15.00 uur optredens van drie verschillende Zeeuws-Vlaamse koren.

Shanty’s, zeemansliedjes en folksongs worden gebracht door shantykoor de Dekzwabbers uit Terneuzen. Dit koor is opgericht door oud zeevarenden en staat onder leiding van Irena Duerinck uit Walsoorden. Succes verzekerd met sfeer en meezingers. De muziek wordt door de leden zelf verzorgd: accordeon, trommel en gitaar.

Koor VolLuid uit Kloosterzande volgt hierna. Dit koor staat onder leiding van Anne-Marie Jansen-Hoefeijzers. Het gemengd koor, met enthousiaste leden uit de regio, zingt meerstemmige liederen met begeleiding van een orkestband. Het repertoire bestaat voornamelijk uit lichte muziek van o.a. Sting, Bruno Mars, The Beatles, Lennard Cohen en vele anderen. 

De muzikale middag wordt afgesloten met een optreden van ons ‘eigen’ Snisser koor 'de Hoge Noo(d)t’. Dit gemengde koor staat onder de bezielende leiding van Sonja Broekaart en zingt met veel inzet en plezier vele verschillende liederen. De meeste leden komen uit Ossenisse en Zeedorp maar tevens zijn er leden uit verschillende dorpen rondom ons. Gezelligheid troef bij het wekelijkse samen zingen, dat zie en hoor je. 

Al deze muzikale optredens worden zondag 24 juli bij mooi weer buiten op het Dorpsplein gehouden, bij minder mooi weer wijken we uit naar Hof ter Nesse. Breng gerust je klapstoel of (picknick) dekentje mee, want ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Zo zijn er verschillende kraampjes met lekkers. Bij onze kleine foodmarkt vindt u versgebakken wafels van Anny Peeters, hamburgers van De Bakker Bakt, loempia’s van Chai en Leizel en ijsjes van het Melkhuis. Kinderen kunnen zich in de speeltuin vermaken.

Komen dus! Luisteren naar zang en muziek, iets lekkers eten en veel gezelligheid met z’n allen. Verspreid dit nieuws a.u.b. ook onder mensen waarvan u weet dat ze geen Facebook hebben of niet op de website kijken.

521FA315 9651 47F2 B19A 5CF76BEB79A0

Koor de Hoge Noo(d)t

 

snisser alleskunner logo smallDoe mee tijdens het Dorpsfeest Ossenisse-Zeedorp op zaterdag 23 juli.

Tijdens het Dorpsfeest 2022 is er op zaterdagmiddag een nieuwe, zowel ontspannende als (in)spannende activiteit gepland: ‘De Snisser Alleskunner’.

Ieder die zich heeft aangemeld en/of zich ter plekke opgeeft kan meedoen aan de voorronde. Dat kunnen 20-30-40-50 mensen zijn, maakt niet uit hoeveel. Leeftijd, conditie, man/vrouw: allemaal niet belangrijk, ieder kan meedoen. Alle deelnemers én het publiek verzamelen zich vóór half drie op het plein van Hof ter Nesse waar de deelnemers gekleurde kaarten krijgen uitgereikt, nodig voor de te geven antwoorden.

De voorronde bestaat uit een quiz met vragen over bv het dorp én over algemene onderwerpen. Heb je een antwoord fout dan val je meteen af tot er nog tien personen over zijn. Deze tien mensen gaan op het plein strijden om de titel ‘De Snisser Alleskunner 2022’.

Dat wordt een spannende strijd met zeer gevarieerde opdrachten, wederom, geschikt voor ieder. Uit deze ‘strijd’ blijft na de opdrachten de ‘Snisser Alleskunner 2022’ over en wint deze titel en de prijs.

Ina den Hamer en Marianne van de Brand hebben hun uiterste best gedaan dit alles te bedenken en te organiseren en het wordt een hartstikke leuk evenement. Leuk om aan mee te doen, leuk om naar te kijken. Ina en Marianne worden gelukkig ondersteund door een deskundige dorpsjury die ervoor zorgt dat alles goed zal verlopen.

De te winnen prijs is een bioscoopbon voor twee personen.

Doe mee of kom de deelnemers in ieder geval aanmoedigen. Hoe meer publiek, hoe meer sfeer er zal zijn.

Vooraf aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij de leden van de werkgroep groeiactiviteiten. Wilt u als vrijwilliger meewerken aan dit evenement? We kunnen nog helpende handen gebruiken.

barbecue 31 512Leuk, de aanmeldingen voor de BBQ komen binnen. Voor het gemak kan opgeven ook digitaal via een overboeking. Tot 9 juli kun je je opgeven voor de heerlijke BBQ die verzorgd wordt door Bernita en Koen van De Bakker Bakt. Dit kan met het strookje van de flyer samen met het geld in een envelop in de brievenbus van Ineke Elbers. Maar het kan ook via een overboeking naar het bankrekeningnummer NL93 RABO 0304976954 t.n.v. C.W.M. Elbers-van der Meer. Vermeld daarbij duidelijk je naam/namen en of er vegetarische/veganistische wensen of allergieën zijn. We willen graag aanvullen dat kinderen in de basisschool leeftijd voor een lager tarief kunnen meeeten, namelijk €8,-. Volwassenen doen mee voor €16,-. Schrijf je snel in!

Spelregels van de taartbakwedstrijd tijdens  vector taart

Dorpsfeest Ossenisse-Zeedorp 2022

‘Heel de Snis bakt’

 

We houden de taartbakwedstrijd op zondag 24 juli.

Het is de bedoeling dat je de taart thuis bakt en afwerkt. Op 24 juli kun je tussen 13.00 en 14.00 uur je taart brengen naar Hof ter Nesse. Daar wordt je taart in ontvangst genomen en op de jurytafel tentoongesteld.

De jury, die niet weet van wie welke taart is, start om 14.00 uur met kijken, keuren en proeven en om en nabij 14.30 uur volgt dan de uitslag en prijsuitreiking.

De jury let op smaak, uiterlijk, afwerking en originaliteit van de taart.

Na de prijsuitreiking kun je je zelfgebakken taart uitdelen aan familie, vrienden en belangstellenden. Meteen na de uitslag start het korenfestival.

Even alles op een rij:

  • Jong en oud kan meedoen
  • Meld je aan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Liesbeth, Zeedorp 39. Graag voor 23 juli.
  • Bak een zo mooi en zo lekker mogelijke taart, jouw eigen specialiteit of probeer eens iets anders dan gewoonlijk
  • Breng die taart tussen 13.00 en 14.00 uur naar Hof ter Nesse
  • De jury weet niet van wie welke taart is
  • Uitslag is om 14.30 uur, daarna kun je je taart uitdelen
  • Er zijn leuke prijzen beschikbaar
  • Het winnende recept komt in de Snisser Courant en op de dorpswebsite, zodat ieder jouw winnende taart kan bakken (als je daarmee akkoord gaat natuurlijk)
  • Veel plezier ermee

Onze jury bestaat uit twee leden, te weten See van Dijck en Sven van Sanden uit Zeedorp.

See is de kok van muziekcafé ’t Schallemaaj en Sven is eerder kok geweest én, een primeur: hij is onze ‘nieuwe’ kok bij de Dorpskeuken!

Zij kijken er beiden naar uit om alle taarten die worden aangeboden met zorg te proeven en te keuren.

Meedoen dus, zodat we met recht kunnen zeggen “Heel de Snis bakt”

Daar is hij dan! De Flyer mét compleet programma van het Dorpsfeest. In de komende week zal de website verder aangevuld worden met nog meer informatie van alle onderdelen. Laat het maar als een lopend vuurtje rondgaan onder jullie contacten. Hoe meer zielen hoe meer vreugd'.

Flyer 01 dorpsfeest 2022 small   Flyer 02 dorpsfeest 2022 small
   

Het zal u niet ontgaan zijn, de frisse vrolijke banners aan het begin en eind van ons dorp waarop het jaarlijkse Dorpsfeest Ossenisse-Zeedorp wordt aangekondigd. Zondag 23 en 24 juli is het weer zover. Het is het begin van de schoolvakantie en dus een prima weekend voor ons Dorpsfeest.

De mensen van de werkgroep Groeiactiviteiten hebben de handen ineengeslagen en zijn gestart met de organisatie van deze twee dagen. Het wordt een leuk en actief programma met voor velen wat wils.

Programma

Zaterdag:

We lichten alvast wat tipjes van de sluier op. Op zaterdag gaan we kijken wie “De Alleskunner” van het dorp wordt. Na voorbereidende rondes waar ieder aan mee kan doen vallen er mensen af tot er een bepaald aantal overblijft. Zij gaan strijden voor de titel “De Alleskunner”. Er staan erg leuke opdrachten klaar, geschikt voor alle leeftijden. De te winnen prijs is een bioscoopbon voor twee personen.snisser alleskunner logo small

Natuurlijk gaan we daarna lekker barbecueën. Het plaatselijke bedrijf van Koen en Bernita, “De Bakker Bakt” zal garant staan voor een smakelijke maaltijd waarbij ook aan de vegetariërs en veganisten wordt gedacht. Bij de laatste editie aten er 98 dorpsbewoners mee!  

Vòòr en na het eten hopen we u livemuziek van eigen bodem te kunnen presenteren en na het eten kan de plaatselijke jeugd de ‘disco’ in.

See en Lenno haken aan met een nostalgische dansavond in ‘t Schallemaaj.

Krijgt u er al zin in? Fijn.

Zondag:

Dan wordt het zondagochtend. Dorpsbewoners organiseren sportieve activiteiten voor jong en oud buiten op het plein bij Hof ter Nesse met gebruik van de sporttoestellen. En het middagprogramma zal in het teken staan van een korenfestival en wellicht een taarten-bak-wedstrijd: “Heel de Snis bakt”.

Ook aan de inwendige mens wordt weer gedacht met verschillende eetkraampjes.

Ja. Het wordt de moeite.

Uw hulp en assistentie kunnen we goed gebruiken: bv als ‘aangever’ bij “De Alleskunner”, als jurylid voor de bakwedstrijd, assisteren bij het serveren van de drankjes in Hof ter Nesse enz. Er is een boel te doen. Meld je aan via mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of spreek de leden van de werkgroep aan.

De flyer met het definitieve programma vindt u begin juli in de brievenbus maar noteer alvast de datum.

Gewoon komen en meedoen, dan het wordt vanzelf één groot DORPS-feest.

We gaan ervoor! Zaterdag 23 en zondag 24 juli is er weer een gezellig Dorpsfeest. Zet het in je agenda en doe mee. De werkgroep Groeiactiviteiten heeft een aantal ideeën, maar als jij het leuk vind om lekker mee te denken, organiseren of doen, schuif dan aan op 30 mei 10.30 u dorpshuis, of informeer even bij Ineke Elbers. Natuurlijk ontbreken een lekkere BBQ met live muziek niet in het programma. Zodra het kan maken we de rest van het programma bekend. Hou de website in de gaten en je agenda vrij.

werkgroep groei activiteiten small

De werkgroep Groeiactiviteiten moest vandaag een beslissing nemen, kan het Dorpsfeest doorgaan of niet? Gezien alle beperkingen die voor evenementen gelden zien wij geen mogelijkheden om het Dorpsfeest door te laten gaan. We leggen dus alle plannen en leuke activiteiten op de plank voor hopelijk een nieuw seizoen. Een bittere pil, maar er staan gelukkig ook nog wat activiteiten op de rol die wél mogelijkheden bieden om elkaar te ontmoeten. We berichten daarover snel meer.

Hopend op betere tijden wensen we jullie een fijne en gezonde zomer toe.

banner dorpsfeest 2021 geannuleerd

spandoek makenAan alle kinderen:

Hoi! Heb jij zin om zaterdag samen een spandoek te maken voor het Dorpsfeest? Als hij klaar is gaan we hem ophangen op het frame vooraan in het dorp. Dan kan iedereen zien dat het feest er aan komt.  

Ben jij in de leeftijd van 6 tot 15 jaar, dan ben je welkom zaterdag 10 juli. Om 14.00 uur gaan we beginnen. Je hoeft niks mee te nemen, trek alleen wel een beetje oude kleren aan.

Oproep: heeft iemand een wit oud katoenen laken liggen wat hiervoor gebruikt mag worden?
Ben jij ouder dan 15 jaar en wil je mij graag helpen, meld je dan even bij mij.

Tot zaterdag.

groetjes Arga Moree 0114682024