Lichtjestocht

Tijdens de donkere dagen tussen kerst en oud en nieuw organiseert de werkgroep Groeiactiviteiten een inmiddels bekende 'Lichtjestocht'. Een wandeling door Ossenisse en Zeedorp, waarbij iedereen zoveel mogelijk lichtjes toevoegd als maar kan. Door vele potjes met waxinelichtjes langs de route, verlichte huizen en tuinen, mensen met lampionnen of lichtsnoeren, krijgt deze avondwandeling een sprookjesachtig effect.

 

lichtjestocht banner 2

De werkgroep Groeiactiviteiten is blij dat we met en voor u de Lichtjestocht opnieuw leven in kunnen blazen.


Wat gaan we doen?

Vanaf 10 december komt er weer een WENSBOOM te staan bij de ingang van Hof ter Nesse.

Hierin kan ieder een kerstbal, kaartje, of een eigengemaakte versiering hangen die vergezeld kan worden door een wens. Een wens voor jezelf of voor een ander. Wie wil jij graag bedanken of in het licht zetten? Dit is je kans. Gewoon een Kerstversiering is natuurlijk ook goed.

Op 29 december steken we om 18.30 uur de lichtjes in de wensboom aan, als startsein van de Lichtjestocht van Ossenisse naar Zeedorp.

Die tocht kan ieder op eigen gelegenheid en tempo lopen tussen 18.30 en 21.00 uur.


Route: vertrek van Hof ter Nesse richting Walenhoek, daar keren we om en wandelen door het hopelijk warm verlichte Ossenisse richting Zeedorp, waar we ons boven aan de dijk even letterlijk kunnen opwarmen. Terug richting Ossenisse lopen we via de Weststraat en het schoolpadje naar Hof ter Nesse.

Daar kunnen we ons opwarmen aan warme chocolademelk, een lekker glaasje Glühwein met een verse oliebol (op=op) en gezellig samen zijn!  De muzikale bijdrage aan dit mooie kerstgebeuren komt deze avond van ons eigen koor de Hoge Noo(d)t.

Het zou geweldig zijn als zoveel mogelijk bewoners hun huis en/of tuin die avond extra verlichten tussen 18.30 - 21.00 uur.

Simpel met bijv. een aantal jampotjes met waxinelichtjes, of uitgebreider met een
kerststal of andere sfeervolle bezienswaardigheden. Laten we er gezamenlijk een mooie verlichte avond van maken.

Vanzelfsprekend is het mogelijk om ook tijdens de wandeling lampions of andere
kerstverlichting mee te dragen, dit is meteen veilig qua zichtbaarheid t.a.v. overige
weggebruikers.


Laten we hopen op goede weersomstandigheden en een gezellige opkomst. Tot dan!

 

lichtjesavond banner

Als het even kan willen we Kerstmis 2021 ook als dorpsgemeenschap Ossenisse-Zeedorp samen vieren met een Lichtjesavond. De werkgroep Groeiactiviteiten bereidt het in ieder geval voor. Wij organiseren deze lichtjesavond met inachtneming van de dan geldende corona maatregelen. Dit kan ook betekenen dat het niet of maar gedeeltelijk door kan gaan. Wij doen ons best er iets moois van te maken. Ontsteekt u ook wat lichtjes?

Wat gaan we doen?

De wensboom van Ossenisse zal vanaf 8 december weer klaar staan in de voortuin van Hof ter Nesse. Vanaf dan kan ieder die dat wil zijn Kerstwensen weer in de boom hangen. Bij de Dorpskamer gaan we in ieder geval samen aan de slag met het haken van Kerstslingers. Op dinsdag 28 december is de Lichtjestocht van Ossenisse naar Zeedorp. Die kan ieder lopen tussen 18.30 en 21.00 uur.

Om de veilige 1,5 m te waarborgen vertrekken we individueel of in kleine groepjes, vanaf het Dorpshart. Samen kunnen we zorgen voor een veilige, feestelijke en vooral sfeervolle lichtjesavond. We wandelen vanaf Hof ter Nesse richting de Walenhoek, keren daar om en gaan dan door een hopelijk feestelijk verlicht dorp, richting Zeedorp waar we ons letterlijk even kunnen opwarmen. Terug richting Ossenisse lopen we via de Weststraat en het schoolpaadje weer naar het Dorpshart terug.

Het zou geweldig zijn als zo veel mogelijk mensen hun huis en/of tuin extra feestelijk verlichten die avond tussen 18.30 en 21.00 uur. Simpel met jampotjes en waxinelichtjes of uitgebreider met kerststal of andere gezellige bezienswaardigheden. Doet u vooral mee om er een ‘lichte’ avond van te maken.Natuurlijk is het voor zowel kinderen als volwassenen leuk om een lampion te dragen.

Hopelijk tot dinsdag 28 december.

 

werkgroep groei activiteiten small                      Hof ter Nesse    wapen ossenisse jpg

 

Heel jammer, maar door de verscherpte coronamaatregelen moeten ook wij melden dat de Lichtjesavondniet door kan gaan. Het kostte even moeite om alle plannen weer in de kast te zetten, maar we moeten ons aan de regels houden.

We hopen dat we met zijn allen het dorp toch tot een lichtpuntje blijven maken met extra licht, positiviteit en aandacht voor elkaar. Dat nodigt uit om een gezonde wandeling te maken.

In 2022 gaan we weer vol goede moed door met nieuwe plannen.

Namens de werkgroep Groeiactiviteiten; Fijne feestdagen allemaal en een gezond 2022!

werkgroep groei activiteiten small

De organisatoren Marianne van de Brand en Ellie Suijker van de Lichtjesavond van zondag 29 december konden hun ogen niet geloven. Heel veel dorpsbewoners verzamelden zich, na het (uitzonderlijk) beieren der kerkklokken, om 19.00 uur rond de wensboom voor Hof ter Nesse die vele wensen bevatte.

Nadat de lichtjes waren ontstoken gingen zo’n 75 mensen op pad voor een wandeling door het dorp richting Zeedorp. Het was een zeer feestelijk gezicht. Jong en oud wandelde langs de mooi verlichte huizen en tuinen. Velen hadden hun uiterste best gedaan het geheel er zo feestelijk mogelijk uit te laten zien.

Zelfs het donkere stuk tussen Ossenisse en Zeedorp was met behulp van waxinelichtjes verlicht. Ook elke trede van de trap aan de zeedijk was verlicht en het geheel leidde naar de grote vuurschaal bovenop de dijk. Vuurmeester Giel Huige had er zijn best op gedaan. Lekker warm, licht en sfeervol. De Westerschelde deed ook mee, er waren vele lichtjes op het water en aan de wal. Er werd rustig terug gewandeld, onderweg werden kennismakingen hernieuwd, nieuwtjes uitgewisseld, afspraakjes gemaakt. Precies zoals het zijn moest.

Terug in Hof ter Nesse, wachtten warme glühwein en oliebollen en het koor van de Hoge Noo(d)t o.l.v. Sonja Broekaart bracht zes liederen ten gehore.

Het was Ossenisse-Zeedorp op zijn best. Een heerlijke avond.

XMAY7897 IMG 2517 lichtjesavond dijk zeedorp 2019 IMG 2519small

lichtjestocht 2019De werkgroep Groeiactiviteiten was al goed bezig om binnen de beperkingen toch een mooie wandeling te organiseren. Er waren leuke ideëen, er werdt een oproep gedaan om glazen potjes en lichtjes te gaan sparen, maar toen kwam onverwacht de persconferentie die een lockdown aankondigde. In 'dit licht' hebben we als werkgroep besloten om de lichtjeswandeling van 27 december niet door te laten gaan.

Een gezamelijke wandeling vinden wij niet binnen de regels passen, zeker niet met oliebollen, glühwein of chocolademelk zoals we van plan waren. Wij vinden het enthousiastme bij veel mensen hartverwarmend en begrijpen ook de teleurstelling dat we de gezamenlijke tocht moeten annuleren.

De oproep om huis en tuin te versieren en verlichten juichen we van harte toe! Laten we er een warm feestelijk verlicht dorp van maken. Zo worden we uitgenodigd een wandeling te maken in deze donkere dagen, niet binnen een paar uur maar verspreid over een langere periode. Zo kunnen we allemaal ons steentje bijdragen tegen de verspreiding van het virus.

 

We wensen alle bewoners van Ossenisse-Zeedorp fijne feestdagen toe.

werkgroep groei activiteiten small

De wensboom
Dit jaar zal dorpshuis Hof ter Nesse extra in decembersfeer gebracht worden met een heuse wensboom. Naar het idee van De wensboom van Joris Linssen uit het tv-programma. Vanaf 8 december kan iedereen zijn of haar persoonlijke wens of gedachte, op bijvoorbeeld een kerstkaartje in deze boom te hangen, dit kan anoniem of met je naam erbij. Om ook hier dierbare herinneringen en goede wensen voor het komende jaar met elkaar te delen.

Zondagavond 29 december staat er een mooi evenement op de planning. Het gaat hier om een wandeling voor jong en oud door een (hopelijk) verrassend verlicht Ossenisse en Zeedorp.

Zet ons dorp in het licht
Voor het slagen van dit evenement, is ieders bijdrage onmisbaar. We vragen de bewoners van Ossenisse-Zeedorp of ze hun huis en tuin sfeervol willen verlichten voor deze avond. Dit kan met eenvoudige waxinelichtjes in glazen potten, lichtsnoeren, vuurkorven (met toezicht), rendieren, kerststallen of wat dan ook. Zodoende kan het een prachtige en verrassende wandeling door Ossenisse-Zeedorp zijn.

‘Hoe meer zielen hoe meer vreugd’, is hierbij van toepassing. Vraag gerust vrienden en familie om mee te wandelen. Aanmelden is niet nodig!

Planning: om 19:00 uur, als iedereen verzameld is bij Hof ter Nesse, gaan de lichtjes van de 'Wensboom' aan en hopen we dat alle wensen vervuld zullen worden. Aansluitend gaat de wandeling van start langs alle verlichte tuinen en huizen door Ossenisse tot op de zeedijk bij Zeedorp. Na afloop van de wandeling is er o.a. warme chocolademelk en Glühwein met iets lekkers te verkrijgen in Hof ter Nesse. Wandelt u niet mee, wacht dan gerust in Hof ter Nesse want: rond 20:00 uur, na de lichtjestocht, kunnen we genieten van een optreden van ons eigen dorpskoor 'De Hoge Noo(d)t'. o.l.v. dorpsbewoner Sonja Broekaart.  Een mooie afsluiting van een jaar vol ‘Groeiactiviteiten’.

 lichtjesavond