Sport en beweging

Ossenisse is bekend van de Ossekoppenloop, maar er zijn ook nieuwe sportieve activiteiten ontplooit.
Naar aanleiding van alle nieuwe ideeën op de jaarvergadering in maart 2018 zijn initiatieven genomen.

Ina den Hamer heeft de coördinatie van de nieuwe sportieve activiteiten op zich genomen.
Voor informatie mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kom in beweging..

We starten 'Ossenisse in beweging' op woensdag 6 oktober bij Hof ter Nesse om 10.00 uur.

Wat gaan we doen?
Wekelijks 30 minuten matig intensief bewegen naar eigen vermogen onder begeleiding van een sportcoach. Dat betekent dat je tijdens het bewegen een verhoogde hartslag hebt maar nog wel een gesprek kunt voeren met je buurtbewoners. Op latere leeftijd helpt bewegen om onze botten groot en sterk te houden en je mobiel te houden. Wist je dat het ook meer energie geeft, conditie verbetert, je beter slaapt, de kans op hoge bloeddruk vermindert en je lichaamsgewicht op peil houd?

Allemaal voordelen dus in je eigen buurt onder begeleiding van Hulst voor Elkaar. We zien elkaar op de 1ste gratis les op 6 oktober.
Opgeven kan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Beweegles 21

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

scheldeboulevard 2021

Wandelen over de Scheldeboulevard is een belevenis. Je wandelt namelijk langs de drukst bevaren rivier van Europa, de Westerschelde. Imposante zeeschepen, sleepboten, binnenvaartschepen en zeiljachten varen af en aan. Je geniet volop van het weidse uitzicht, het water, de zeevaart en de vaak prachtige wolkenluchten en zonsondergangen.

Deze middag is voor iedereen, mobiel of minder mobiel.  We gaan op zaterdag 14 augustus richting Terneuzen. We vertrekken om 13.15u. vanaf Hof ter Nesse. Parkeren de auto op dijk nabij Churchill hotel en wandelen we richting boulevard waar we de beelden route ‘Boulevard van Schoonheid en Troost’ gaan bekijken.  https://www.toonbeeld.nl/nieuws/boulevard-van-schoonheid-en-troost

We nemen ook een kijkje op de ‘scheepsspottersplek’ op de Westdam nabij de oude veerhaven. De scheepvaart is op deze plek een waar schouwspel.

Bij terugkeer genieten we op het terras bij ‘de Foodjutters’ van ons drankje.

Belangrijk om te weten; Kosten voor vervoer zijn € 1,50 p.p (minimale deelname 4 pers). Consumpties zijn voor eigen rekening. Opgave deelname voor donderdag 12 augustus per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Graag vermelden of men zo nodig wil rijden. Moeilijk ter been, een arm als steuntje, rolstoel…..laat het ons weten, dan kunnen we vast en zeker iets regelen.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Op maandagmorgen 30 augustus starten we om 10.00 uur in Hof ter Nesse. Het 1ste deel van de Nordic Walking les is theorie. Vervolgens gaan we naar buiten om dit te oefenen. De 2e les op 6 september gaan we volop buiten aan de slag.

Deze 2 lesuren staan onder begeleiding van een sportcoach van Hulst voor Elkaar. Kosten per les; 5 euro. Wandelstokken zijn aanwezig. Altijd al eens willen proberen hoe dit voelt……en hoe je het toe moet passen…….Geef je dan op bij:

Marc de Haas Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

nordicwalking 21

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Op woensdag 1 september start Hulst voor Elkaar weer met een kennismaking van de ‘Beweegles’ om 10.00 uur buiten bij Hof ter Nesse. Geschikt voor alle leeftijden en alle condities. Gewoon lekker meedoen dus.

Vanaf 15 september zal er elke woensdagochtend om 10.00 uur een les zijn onder begeleiding van de sportcoach Maartje Dankaart. Aan deze lessen zijn geen kosten verbonden. Tot dan!

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

De beweegcoaches van Hulst voor Elkaar staan al te popelen om ons als inwoners van Ossenisse-Zeedorp en omgeving weer in beweging te krijgen. Dit gaat gebeuren op het pleintje bij dorpshuis Hof ter Nesse. Lekker buiten samen bewegen, goed voor je lijf en geest. Samen maakt zoveel leuker. De planning is om begin van de zomervakantie te starten op de woensdagmorgen om 10.00 uur.

De juiste datum volgt nog dus kijk regelmatig op de site of facebook.

De Nordic Walking lessen gaan we ook weer oppakken na de zomervakantie, dus begin september. Vorig jaar moesten we die vanwege corona annuleren. Deze lessen bestaan uit 2 x één uur waarin kennis gemaakt wordt met het gebruik van de zgn poles oftewel wandelstokken. In de 1ste les zit ook een deel theorie. Heb je interesse hoe je deze manier van wandelen kunt toe passen …….volg dan de website en facebook ‘Ossenisse-Zeedorp’.

 

beweegles snis

hulstvoorelkaar

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Wegens ziekte van de trainer zal de eerste les een week opschuiven.

We starten dus op maandag 19 oktober om 10 uur en hebben de tweede les een week later.

Deze fijne buitenactiviteit trok al meer dan 13 mensen! Maar je kunt je nog gerust aanmelden en meedoen.

Zie vorige artikel.

Wandelze!

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Update: de lessen schuiven een week op. Start 19 oktober.


Volgende week start een cursus 'Nordic Walking' in Ossenisse.

Deze wandeltechniek met stokken (poles) wordt gegeven door een trainer van Hulst voor Elkaar.
In twee lessen is de basis prima aan te leren.
Bij het wandelen met stokken gebruik je behalve je benen ook de spieren van je armen en bovenlijf.
Dat is onder andere goed voor het versterken van je ademhalingsspieren, goed voor hart en longen!

Op maandag 12 en 19 oktober kun je meedoen van 10:00 tot 11:00 uur bij Hof ter Nesse.
De deelname bedraagt €5,- per persoon.
Gebruik van stokken inbegrepen.
Deze sport is prima buiten te beoefenen, dus afstand houden is geen probleem.

Zin om deze sport eens uit te proberen, doe mee.
Meld je even aan bij Marc de Haas: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of via 0114 684700

Nordic walking 2020

werkgroep groei activiteiten small

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Komende woensdag 20 mei mag er om 10 uur weer buiten worden gesport onder begeleiding. De sportcoaches van Hulst voor Elkaar zorgen voor een gezond uurtje beweging voor alle leeftijden. Op het ruime plein kan iedereen op 1.5 meter met een gerust hart meedoen. Zonder tegenbericht zal er voorlopig elke woensdagmorgen een les zijn. Van harte welkom.

beweegles snis

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Na het enthousiaste begin van de ‘beweegles’ op 22-4 jl. in het Dorpshart, scherpt Hulst voor Elkaar de regels aan. Sporten in groepen is nog niet toegestaan, daarom gaat Hulst voor Elkaar wat aanpassingen doorvoeren zodat er geen groepsvorming ontstaat. Ouderen die rondom het Dorpshart wonen worden gevraagd of ze voor hun huis mee willen bewegen. Op het plein zelf mogen maximaal 3 volwassenen samen sporten. Kinderen en jongeren mogen al wel samen sporten onder begeleiding, dus zij zijn van harte welkom op het plein. Hopelijk kunnen we op deze manier toch samen in beweging komen. Tot woensdag 29 april om 10:15 uur.

beweegles snis

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Een tien-tal sportieve dorpsbewoners bewoog woensdagochtend vol overgave mee met de beweegcoaches van Hulst voor Elkaar. Eindelijk was er weer iets gezamenlijks op het dorp; het was leuk én inspirerend om ook thuis te doen. Nog even (op afstand) bijpraten hoorde er natuurlijk ook bij. Ook volgende week kan er weer gezamenlijk bewogen worden. Woensdag 29 april om 10:15 uur.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s