Zwerfvuil

Jaarlijks doet Ossenisse mee aan de zwerfvuil opruimdag genaamd Schone Schelde. Meestal gehouden op de eerste of tweede zaterdag van maart. En daarnaast is er regelmatig een opruimwandeling. Dat is wel nodig ook, er waait heel wat zwerfafval aan onze westkant langs de Westerschelde. Menigeen neemt regelmatig rondslingerend afval mee op zijn of haar wandeling of fietstocht. Langs de kust staan diverse afvalbakken waar een ieder zijn afval in kan deponeren. Ossenisse draagt zorg voor een schone Scheldekust en een schone polder. Doet u mee?

 

Vanochtend hebben we met maar liefst 16 man vrouw kind afval opgeruimd langs de Schelde bij Zeedorp. We hebben een record afstand proper gemaakt, van voorbij het oude gemaal tot aan de strekdam van het Putjesstrand. Actie Schone Schelde was hier een groot succes, bedankt!!!
We sloten ons met deze actie weer aan bij de Zeeuwse organisatie Schoon Zeeland, gecoördineerd door Jeroen van Loon.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Zaterdag 7 maart werd voor het 2e jaar het zwerfafval aan de Zeedijk opgeruimd. Deze keer van de Knuitershoek tot aan de Noordnol. De opruimactie vond plaats onder de vlag van “Schoon Zeeland”: op 13 verschillende locaties waren vrijwilligers actief.

In Ossenisse startten 10 deelnemers. Zij vertrokken, gehuld in groen werkvest van Schoon Zeeland, handschoenen en vuilgrijpers onder goede weersomstandigheden; de zon liet zich zien en de wind was matig bij een temperatuur van naar schatting 12 graden.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Zaterdag 15 maart 2014 trotseerden 9 volwassenen en 5 kinderen de westenwind aan de dijk van de Westerschelde om het zwerfvuil langs de dijk op te ruimen. Gewapend met trekkar en camper als rijdende voorziening, trokken ze vanaf 10.00u langs de dijk voor de grote schoonmaakactie. Deze keer vergezeld door Cathy Maas, gids van Natuur&Zo, om de actie ook een speelse educatieve lading mee te geven.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s