Dorpshuis

Het dorpshuis Hof Ter Nesse is een centraal ontmoetingspunt in het dorp Ossenisse. Het dorpshuis heeft als doel ruimte te bieden aan organisaties en activiteiten die de sociale leefbaarheid van Ossenisse en Zeedorp vergroten.
Het omringende park met speeltuin zijn vrij toegankelijk en te betreden op eigen risico.

P1050629 small

Het prachtige dorpshuis Hof ter Nesse is oorspronkelijk het parochiehuis van de katholieke kerk geweest. Menigeen heeft hier mooie herinneringen liggen. Nadat de katholieke kerk samengevoegd werd met die van Kloosterzande is het parochiehuis geschonken aan de gemeenschap van het dorp.Hierdoor kan de gemeenschap van Ossenisse elkaar blijven ontmoeten, zij het in een moderner jasje. In de loop van de tijd vonden vele verenigingen, clubs en allerhande activiteiten een plekje in het dorpshuis.

In de loop van de tijd zijn het dak vernieuwd, zonnepanelen geplaatst en een nieuwe CV-ketel geïnstalleerd. Het terrein rondom het dorpshuis is met hulp van vele vrijwilligers omgetoverd tot een park met paden en een centraal pleintje. Deze bijzondere samenwerking met bewoners, gemeente en instanties resulteerde in het winnen van de Zeeuwse prijs van Kern met Pit.
De binnenkant van het dorpshuis is vernieuwd met een mooie en praktische plavuizenvloer. Met behulp van bijdragen uit fondsen kon het oude meubilair worden vernieuwd. Zo worden jaar na jaar vernieuwingen uitgevoerd om dit prachtige dorpshuis ten goede te laten komen aan de gemeenschap.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Contact

Kipstraat 12, 4589 KR Ossenisse

tel. 0114-682734

Beheerder: Peter Rottier

tel. 0114-682869

e-mail: jeannpeter@zeelandnet.nl

 

 

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s