Gemeenschappelijke tuin

Gemeenschappelijke tuin Ossenisse logoDe gemeenschappelijke tuin wil de bewoners van Ossenisse in de gelegenheid stellen te experimenteren, te informeren m.b.t. ecologisch / biologisch verantwoord (rekening houdend met de wisselwerking tussen organismen) eetbaar te tuinieren.
Met andere woorden: een lekkere eetbare tuin die niet alleen mooi, maar ook nuttig is voor jezelf en andere levende organismen.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De werkgroep gemeenschappelijke tuin werkt tot nu toe zonder budget (uitgezonderd onze deelname aan de burendag van het Oranje fonds) . We proberen allerlei benodigdheden bij elkaar te sprokkelen uit afval of restanten van onze omgeving. Hieronder een overzichtje van spullen die we goed kunnen gebruiken, misschien heeft u nog iets liggen wat u kunt missen.

We hebben het eerste seizoen achter de rug. Komend voorjaar gaan we verder met het inrichten van de tuin en natuurlijk planten en zaaien we voor de tweede oogst.

Voorjaar 2015 gaan we proberen met wilgentenen alle zaaibedden te omlijsten, zodat de structuur van de tuin zichtbaarder wordt. We gaan ook meer zaaibedden in gebruik nemen.

We streven naar:

    • diversiteit ( zoveel mogelijk combineren van verschillende planten/organismen die elkaar versterken) geplant in verschillende plantlagen (optimaal gebruik van het oppervlak)
    • zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke bronnen (zon, water wind), dier en menskracht (handwerk).
    • een zoveel mogelijk zelfvoorzienend geheel (composteren afval, regenwateropvang, zaden terugwinnen, overproductie verkopen, low-budget (veel zelf doen, donaties, kleine verkoop)).
    • een open tuin, van elkaar leren, met elkaar experimenten, samenwerken, delen, informeren van bezoekers.

Facebook groep

Tuinieren

Voor meer informatie over de gemeenschappelijke tuin kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of persoonlijk met Robert Doedee (lageweg 41).

Subcategorieën