Gluren bij de Buren

In Ossenisse organiseert de dorpsraad elk jaar een open dag. Op deze dag mogen dorpsgenoten en andere geïnteresseerden een kijkje nemen bij een bedrijf in en om Ossenisse.
Op deze manier stellen wij bewoners in de gelegenheid te zien hoe een bedrijf wordt gerund. Wat er zoal bij komt kijken. Vaak verbaas je je over de intensiteit waarmee een ondernemer zich inzet voor zijn bedrijf. Je rijdt vaak ergens voorbij en denkt dan, wat zouden ze hier eigenlijk doen.
Indien u als bedrijf u graag eens wilt presenteren naar de bewoners, dan kunt u zich aanmelden bij de secretaris. We proberen altijd op 1 dag twee bedrijven te vinden welke zich willen presenteren. Het neemt slechts 1,5 uur in beslag. U kunt zelf kiezen hoe u de dag en datum wilt inkleden. Ook de kinderen genieten gretig mee van dit fenomeen.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook dit jaar organiseerde de Dorpsraad weer een open dag bij bedrijven en wel op zaterdag 24 augustus jl.. Dit keer gingen we op bezoek bij Boerderij Ondersteboven en vervolgens naar het Gemaal Kampen (beter bekend als ’t Nieuwe Gemaal) in het kader van 60 jaar herdenking Watersnood 1953.

Op zaterdag 8 september 2012 was er de mogelijkheid om bij twee bedrijven uit Ossenisse te gaan gluren.
We werden om 13.00 uur verwelkomd bij Stal Elbers door Maartje en David.

We waren deze dag te gast bij het paringsstation Kreverhille en bij melkveebedrijf van de Broek.

Allereerst is er het "Paringsstand voor bijenkoninginnen". Een bijzondere locatie: Reizen naar een paringsstation.

Zo’n 25 enthousiaste bezoekers hebben onze open dag op 7 november bezocht. Voor velen was het een openbaring te zien hoe een melkveebedrijf gerund wordt. Fam. Brouwers laten zien hoe belangrijk hun bedrijf voor hen is. Anderen genoten van de uitleg van Luc Ingels over het gips, de skeletten, het zilver bewerken en het beeldhouwen. Ook de hoedjes van Corinne zijn meer dan leuk. Kortom een leuke dag om op terug te kijken.