Snisser

Snisser header

Deze nieuwsbrief verschijnt 4 keer per jaar en wordt verspreid in en rondom Ossenisse. Met als doel een bijdrage te leveren aan de onderlinge betrokkenheid van de bewoners. Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over een zestal weken, om precies te zijn op 1 juni, zal Team Schallemaaj de Alpe d’Huez beklimmen. Het team wil daarmee geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding (voor onderzoek naar kankerbestrijding).

26 augustus 2017

Tijd voor vernieuwing! Vorig jaar werd tijdens het tiende dorpsfeest afscheid genomen van het bestaande team. Heb je ideeën of wil je meehelpen organiseren aan het feest dit jaar, laat het weten aan Zara, Lenno of Jos (Huijgens) die zich er nu voor inzetten. Dit weten ze al; de bbq wordt omgetoverd naar een avond vol lekkernijen waarbij voor elk wat wils is, gecombineerd met verrassende elementen. Het is vooral de bedoeling wat meer dynamiek in de avond en/of dag te brengen. Het volleybaltoernooi gaat door indien het drietal iemand vindt die het wil organiseren. Dus meld je aan!

 

7, 8 en 9 juli 2017

Het Kipfeest in 't Schallemaaj duurt dit jaar 3 dagen. Alle dagen zijn er vers bereide hapjes en maaltijden, bierproeverijen in het speciale Kipcafé en uiteraard muziek. Vrijdagavond treden Meneer Bosman en Het Snisser Scharrel Orkest op. Zaterdag (van 12 uur tot 24 uur) is er muziek op het podium achter 't Schallemaaj door verschillende bands, waaronder; Ambras, Da Gaia, Dede Kay + Band, Honkers Brass band, Brozinha. Zondag is er een Kiplekkerbrunch vanaf 12.00 uur met live muziek. Meer info volgt later.

d’Ossekoppenloop

In aanloop naar d’Ossekoppenloop op 9 september worden coopertests georganiseerd: vrijdag 12/5, 9/6, 14/7, 11/8 en 13/10. Om 20u30 verzamelen lopers bij Strand Zeedorp (boven aan de dijk bij de driesprong Kanaaldijk/Westdijk/Zeedijk, net buiten Zeedorp). Deelname aan de Coopertests is gratis! Neem eens een kijkje! www.dossekoppenloop.wordpress.com

Gerard  Mangnus  &  Judith  Valckx

Aan de Hooglandsedijk nummer 6 staat de boerderij waar Gerard en Judith wonen. Zij is er geboren en getogen, hij woont er sinds 2010. Sinds 1976 ­ vanaf hun 17e­ zijn zij een stel en vanaf 1980 wonen ze samen. Zij vertellen hun verhaal.

NLdoet in Ossenisse

Elk jaar in maart organiseert het Oranje Fonds, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Leefbaarheid van ons dorp

Als FAC kunnen we weer terugkijken op een geslaagde Sinterklaasmiddag begin december. Er werd ijverig geknutseld aan mijters en staffen. Er waren veel kinderen aanwezig; zelfs kleinkinderen van enkele Snissenjèrs.

Een terugblik

Het was een late carnaval dit jaar. Waar je dan op hoopt, is dat er begin maart een heerlijk lentezonnetje schijnt boven de zeedijk. 

Jaarvergadering 2017

Tijdens de jaarlijkse vergaderingen bespreken we (bijna) alle ins en outs van wat bestuurlijk met Ossenisse­Zeedorp te maken heeft en welke activiteiten er zich op ons dorp ontwikkelen.

Ei j't a hoore?

Heb je het al vernomen?

Subcategorieën