Snisser

Snisser header

Deze nieuwsbrief verschijnt 4 keer per jaar en wordt verspreid in en rondom Ossenisse. Met als doel een bijdrage te leveren aan de onderlinge betrokkenheid van de bewoners. Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fase 2 van het nieuwe Dorpshart, herinrichting van het pleintje op de hoek Lageweg en Kipstraat, bevindt zich op dit moment middenin de uitvoering. Wat houdt dat in? Wat staat er op de planning? Gerard Mangnus en Arga Moree vertellen. Heb je de tekening voor het plein al gezien?

Zaterdag 26 augustus

Dorpshuis Hof ter Nesse is de locatie waar alle dorpsbewoners welkom zijn voor een gezamenlijke maaltijd.

Op zaterdag 26 augustus wordt dit eetfestijn, met voor elk wat wils, georganiseerd. Informatie zie je vanzelf en op tijd verschijnen. Vergeet niet het aanmeldformulier in te vullen, want we vinden het leuk als ook jij erbij bent!

Zaterdag 9 september

d’Ossekoppenloop staat voor de 4e keer op de agenda.

De jaarlijkse trim- en wandelloop in trek. Dit evenement op ons dorp is elke keer weer goed geregeld.  De opkomst van jaarlijks meer dan 200 wandelaars en lopers maakt het tot een succes. Uiteraard hoopt de organisatie dit op zaterdag 9 september te evenaren. Op de achtergrond zijn vrijwilligers al druk bezig om daarvoor te zorgen.

Deelnemers kunnen elk jaar kiezen uit 3 afstanden die langs de mooiste plekken van Ossenisse, Zeedorp en omgeving lopen. Daarnaast is er ook weer een kidsrun; zij lopen een rondje om de kerk.

Naast lopen en wandelen is er voor de iets minder actieve sportliefhebbers onder ons ‘Gein op het plein’ met muziek, optredens en - bij voldoende deelnemers - ook dit jaar weer een kofferbakverkoop.

Mohammed Bokona

Ook in deze editie van De Snisser Courant een nieuwe Snissenjèr in de kijker. In de Kipstraat woont sinds begin mei van dit jaar Mohammed Bokona.

Geboren in Jemen

Dank voor alle steun!!

Donderdag 1 juni om half 3 ‘s nachts begon het avontuur voor Jan, Boudewijn, Greet en Johan als Team Schallemaaj: Alpe d'Huez 2017. Jan Huisman vertelt.

Zoveel actieve dorpsgenoten!

Wat hebben wij toch een prachtig sterk dorp

Allerlei activiteiten staan weer op stapel. Veel vrijwilligers van Ossenisse, Zeedorp en de omliggende polders zijn druk in de weer met het zomerkamp voor kinderen in de basisschoolleeftijd, het Kipfeest dat opgezet wordt door het lokale café in samenwerking met de brouwerij, het dorpsfeest en d'Ossekoppenloop.

De gjest begin al t' aoren

Op de gerst beginnen halmen te groeien

Frequentie: 4 x per jaar 200 stuks Verspreiding: Ossenisse/Zeedorp

Correspondentieadres: Lageweg 8, 4589 KW  Ossenisse

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hieronder vindt u alle uitgegeven edities van de Snisser Nieuwsbrief in omgekeerde volgorde als .pdf bestand:

Snisser Jaargang 12 Nr. 03

Subcategorieën