Snisser

Snisser header

Deze nieuwsbrief verschijnt 4 keer per jaar en wordt verspreid in en rondom Ossenisse. Met als doel een bijdrage te leveren aan de onderlinge betrokkenheid van de bewoners. Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een Kern met Pit!

We gaan zo’n 2 jaar terug in de tijd. De opening van het dorpshart is net achter de rug. Als aanvankelijke initiatiefnemer had de dorpsraad, mede in verband met eigendom van de grond, samenwerking gezocht met Hof ter Nesse en lokale deskundigen, van waaruit ‘werkgroep dorpshart’ ontstond. Het pleintje rondom ’de brievenbus’ had ook nog een opknapbeurt nodig. Van het oorspronkelijke plan bleef dus een stukje liggen. Oftewel fase 2 van het dorpshart zou nog een vervolg moeten krijgen. Wie had daar nu nog energie, tijd of financiën voor?

Herstart werk: 15 mei

Het werk op de werf aan de Scheldedijk in Kreverhille ligt stil, maar het werk aan de radartoren niet!

Esther Aardenburg

Esther heeft sinds 2008 een huis in Zeedorp, maar pas de laatste jaren - sinds haar dochtertje in Terneuzen naar school gaat - woont ze er permanent. Haar achternaam doet vermoeden dat ze een Zeeuws-Vlaamse is. Maar nee, haar familie komt uit Noord-Holland.

Sinds jaren doet Ossenisse-Zeedorp al het mogelijke om de zeedijk schoon te houden.
Dit door onder andere mee te doen aan de actie Schone Schelde, een initiatief van
Schoon Zeeland. Maar er zijn nog meer lokale initiatieven.

Hoe kunnen we onze Scheldekust op toeristisch en economisch gebied versterken?

Tijdens een eerste bijeenkomst eind 2017 gaven aanwezigen ideeën en wensen door. Vervolgens is per Scheldedorp: Walsoorden, Ossenisse, Emmadorp en Paal, een vervolg-bijeenkomst georganiseerd. Alle suggesties werden gerangschikt naar  belangrijkheid, de voor en tegens bekeken, de resultaten geschetst en afspraken gemaakt wie op welke manier een steentje bij kan/wil dragen.

Traditioneel zondags nadien

We troffen het in 2018: Prachtig rustig zonnig winterweer bij ons Snisse carnaval! Daar waar weergoden roet in het eten kunnen gooien tijdens zo’n winterfeest, was er dit jaar een ander dingetje wat ons zorgen baarde: Een cross met wat fietsers iets verder op. We dubden lang over het wel of niet verplaatsen van ons carnavalsfeest. Maar we zijn een moedig dorpje en zetten onze tradities niet zomaar opzij!

Alternatieve jaarvergadering

Samen eten en nadenken over de toekomst

Op 29 maart vond de jaarvergadering plaats. Dit keer in een andere opzet dan gebruikelijk. Het College van de Gemeente Hulst liet ons weten helaas verstek te moeten laten gaan vanwege de gemeenteraadsverkiezingen. De werkgroep dorpshart benutte het moment om die dag een feestje met ons allen te vieren, want wij hebben de Kern met Pit-trofee voor Zeeland gewonnen.

Nadat in 2016 alleen Zara Jansen en Jos Huijgens overbleven binnen de stichting Dorpsfeest, hebben zij nu het idee om het feest te veranderen. De laatste jaren bestond het dorpsfeest voornamelijk uit de barbecue. Zij willen het omtoveren tot een jaarlijks gezamenlijke maaltijd met een wisselende keuken. Voor dit jaar dachten ze aan de Spaans keuken. Denk hierbij vooral aan tapas, paella, sangria, en dergelijke. Verdere aankleding, gerechten, muziek, enzovoorts willen ze samen met andere dorpsgenoten oppakken.

Biet'n ak'n aaie?

Bijt ie als ik 'm aai?

Frequentie: 4 x per jaar 200 stuks Verspreiding: Ossenisse/Zeedorp

Correspondentieadres: Lageweg 8, 4589 KW  Ossenisse

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Subcategorieën