Over een zestal weken, om precies te zijn op 1 juni, zal Team Schallemaaj de Alpe d’Huez beklimmen. Het team wil daarmee geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding (voor onderzoek naar kankerbestrijding).

Het evenement wordt sinds 2006 georganiseerd onder de naam Alpe d’HuZes. Elk jaar beklimmen duizenden deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend onder het motto ‘opgeven is geen optie’ op 1 dag tot maximaal 6 keer de legendarische Alpe d’Huez om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Team Schallemaaj bestaat uit Johan Oomen, Greet Kloosterboer, Boudewijn Bergsma en Jan Huisman. Voor De Snisser Courant spraken we met de laatste twee.

De voorbereiding bestaat uit veel trainen, zowel fietsen en spinning als krachttraining, goed op je voeding letten en geld inzamelen voor het goede doel. Het team organiseerde al verschillende acties, waaronder een spinningmarathon en workshops ‘fietsonderhoud’. Half maart stond de teller op € 3000,00.

Jan en Boudewijn gaan ook trainen in Limburg en de Ardennen zodat ze zeker elk 2500 km in de benen hebben voor de start. Verder vertrekken ze al een paar dagen op voorhand, om te kunnen acclimatiseren. Ze hebben een huisje onderaan de berg gehuurd, zodat ze niet eerst door de kou, het kan op 1 juni nog vriezen en sneeuwen op de top, de afdaling naar de start moeten doen.

Die start, tussen vijf en half zes ‘s morgens, willen ze niet missen. Het is dan nog donker en het hele parcours is verlicht door kaarsen. Kaarsen die een boodschap bevatten; dat moet een magisch moment zijn. Na ongeveer anderhalf uur verwachten Jan en Boudewijn aan de top te zijn van de 14 km lange klim met 21 bochten en helling van max 12%. Ter vergelijking: Pantani fietst diezelfde rit in 38 minuten. Vervolgens zal Team Schallemaaj afdalen en nog eens te klimmen en nog eens, en nog eens…

Hoe kun je Team Schallemaaj steunen?

Doneer via https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/schallemaaj of koop een kaars of bier bij Jan (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Het bier is een special KlimHop bier gebrouwen door Jos Huijgens van Brouwerij De Kip. Het is een donker zwaar bier dat je voor €2,50 per flesje kan kopen. Eerst proeven? Dat kan bij ‘t Schallemaaj voor €4,00. Ook in ‘t Schallemaaj, een benefiet(s) op 21 april, met muziek van DJ Erwin, Tremble en uiteraard ‘t Scharrelorkest, een tombola en veiling. De avond start om 18 uur met een heerlijke maaltijd. Dit alles voor €17,50 waarvan er €7,50 voor het goede doel bestemd is. Op 7 mei is er een motortoertocht van MZV. Deze lenterit sponsort verschillende goede doelen, waaronder Team Schallemaaj. Lever je statiegeld flessen in bij de Emte te Kloosterzande en doneer je bonnetje in de bus die erbij hangt. Alle opbrengsten van team Schallemaaj gaan rechtstreeks naar het KWF.