Zoveel actieve dorpsgenoten!

Wat hebben wij toch een prachtig sterk dorp

Allerlei activiteiten staan weer op stapel. Veel vrijwilligers van Ossenisse, Zeedorp en de omliggende polders zijn druk in de weer met het zomerkamp voor kinderen in de basisschoolleeftijd, het Kipfeest dat opgezet wordt door het lokale café in samenwerking met de brouwerij, het dorpsfeest en d'Ossekoppenloop.

Onderhoud

ZorgzaamDe meeste bewoners zijn zorgzaam voor elkaar. Vaak spannen zij zich, ongezien, in voor hun buur. Als de nood aan de man is, staan er direct mensen klaar. Je moet natuurlijk wel laten weten dat je hulp wilt en nodig hebt.

CommunicatieMeldingen van vermissing, onraad, vernielingen of vervuiling gebeuren op de besloten Facebookpagina van Snis, onderlinge communicatie. Er wordt ook echt actie genomen. Waar mogelijk worden zaken onderling opgelost. Of er wordt melding gemaakt, of navraag gedaan, bij de betreffende instanties en er volgt een terugmelding, zodat iedereen weer op de hoogte is.

Eigen kracht Wij, bewoners van Snis en Zeedorp, houden ervan om zelf het stuur in handen te nemen. Of het nu gaat om het op eigen kracht, zonder subsidie, draaiende houden van het dorpshuis Hof ter Nesse of een plan maken voor het dorpshart en geld zoeken om het plan te realiseren. Of om eventuele problemen rondom de aanleg en renovatie op te lossen. We doen het graag allemaal zelf!

Klus- en kuisdag Op 12 mei klusten en kuisten we samen met Gemeente Hulst. Dit was tegelijkertijd de start voor de werkzaamheden aan het dorps- pleintje. Ook andere plekken in het dorp zijn die dag aangepakt. Zo is het slechtste stuk van de stoep aan de Lageweg opnieuw gelegd. Er bleek in de stoep ook een verzakking te zijn door lekkage; dit is verholpen. De ecologische tuin aan de Lageweg is die dag ontmanteld. Ook dat hoort bij een initiatiefrijk dorp; als iets niet levensvatbaar meer is, dan ruim je het op. Niet alles kan altijd slagen.

Pal achter elkaar Soms worden we bedreigd, maar ook dan staan we als bewoners pal achter elkaar. We zorgen dat negatieve invloeden geen grip krijgen. Soms hebben we daar ook hulp bij nodig. Die hulp weten we dan te vinden.

Extra aandacht door politie Spijtig genoeg zijn er mensen die het leuk vinden mooie dingen, waar vrijwilligers hard aan werken, te vernielen. Een voorbeeld hiervan zijn de picknickplaatsjes aan de dijk. Tijdens een afspraak met de politie hebben wij duidelijk gemaakt hoe schrijnend het is, als op deze plekjes - die wij met veel moeite aanlegden en met zorg onderhouden - vernielingen plaatsvinden. Vanaf nu neemt de politie deze plaatsen op in hun surveillance-route op willekeurige uren. Mocht je meer over deze vernielingen weten, of over de reden waarom dit gebeurt, meldt dit aan ons als dorpsraad via Ineke op het telefoonnummer 0114 68 1931.

Samenleving Als dorpsraad hebben wij het met onze bewoners getroffen. Daar waar het kan en waar het nodig is, dragen wij graag ons steentje bij aan onze samenleving.