d’Ossekoppenloop

Zaterdag 9 september was het alweer de 4e editie van d’Ossekoppenloop in ons dorp. Weergoden zorgden ervoor dat het ook dit keer een geslaagde dag was.

Puzzelstukjes
Al maanden vooraf waren dorpsgenoten druk bezig met voorbereiden en ervoor te zorgen dat op de dag zelf alles op rolletjes liep. De puzzelstukjes pasten ook dit jaar weer in elkaar!

Iedere vrijwilliger is belangrijk
Op de 2e zaterdag in september wisten 245 hardlopers en wandelaars de weg naar Ossenisse te vinden. Dankzij de hulp van zo’n 75 vrijwilligers op de dag zelf verliep het evenement gesmeerd. Elke vrijwilliger is even belangrijk, want enkel met hun hulp kan een evenement een succes zijn. Als blijk van dank kreeg iedere helper vooraf in Hof ter Nesse koffie/thee en cake en ontvingen zij ook 2 consumptiebonnen. d’Ossekoppenloop gaf aan elke vrijwilliger een flesje bier ‘Kiplekker’. We hopen dat het smaakte!

Kofferbakmarkt
Aan de oproep van ‘t Schallemaaj om tijdens d’Ossekoppenloop als verkoper deel te nemen aan de kofferbakmarkt gaven verrassend veel mensen gehoor. De vele regen in de ochtend gooide helaas roet in het eten. Toch konden supporters en anderen neuzen en kopen bij 3 kramen.

Verdeling over de afstanden
94 hardlopers kozen voor het lange parcours van bijna 12 km; 76 voor het parcours van 8 km; 40 voor de afstand van 5,7 km. De overige deelnemers waren wandelaars. En kinderen die het rondje rond de kerk renden.

Tombolaprijzen
Iedere volwassen finisher ontving, bij inlevering van het borstnummer, een flesje Kiplekker als dagprijs (kinderen hadden een eigen dagprijs), een pen en een cadeaubon van een hardloopwebwinkel. Ook trok iedereen een lootje en alle deelnemers hadden prijs! Er lagen namelijk zo’n 250 items op de tombolaprijzentafel: cadeaubonnen, appeltaarten, tuinfakkels, verzorgings- producten, zuivelpakketten, jam en wijn. Een enorm groot dank je wel aan alle gulle schenkers van ons dorp, uit de regio en door de lokale ondernemers!

Ossekoppenloop