Oudste & jongste Snissenjèr

De oudste vrouw die in ons dorp woont is 93 jaar. Het jongste meisje is nog maar net een paar maandjes oud. Ze wonen slechts tientallen meters bij elkaar vandaan. Laatst gingen ze samen op de foto en nu staan ze ook in De Snisser Courant.

Irene Valckx-Verbist​ is de oudste inwoonster van Ossenisse. Ze is in Boschkapelle geboren op 30 maart 1924. Na haar huwelijk op 24 oktober 1951, met Snissenjèr Frans Valckx, is Irene op de boerderij aan de Lageweg nummer 35 gaan wonen. Sinds de zomer van 2017 woont ze aan het begin van de Weststraat.

Tess Verrassel​ is de dochter van Peter Verrassel & Annemiek Stallaart en het zusje van Lars Verrassel. Lars is 3 jaar. Het gezin woont aan de Lageweg, tegenover het oude Gemeentehuis. In dat huis wonen de opa en oma van Tess en Lars. Tess is geboren op 13 oktober 2017. Het bijzondere aan de geboortedatum van Tess is, dat zij geboren is op de verjaardag van haar overgrootvader ‘Opa Verrassel’. Hij werd namelijk geboren op 13 oktober 1897. Een verschil van 120 jaar. Tess en Lars houden allebei erg van wandelen. In de kinderwagen, geduwd door hun mama, papa of opa, worden er vaak rondjes gewandeld over het dorp en door de polders.