Wim De Mul

Wim De Mul woont sinds mei 2017 in de Weverstraat. Hij verruilde een druk bestaan als zelfstandig IT-specialist, wonende aan een drukke weg in het Belgische Buggenhout voor een kantoorbaan en de rust van Ossenisse. Zijn enige spijt? Dat hij die stap niet eerder heeft gezet.

Wim is geboren in 1981 in Sint-Amands, België. Dat ligt centraal in de driehoek Antwerpen - Gent - Brussel. Hij groeit er op en gaat er naar de basisschool. Secundair onderwijs volgt hij in het nabij gelegen Puurs; de richting economische. Na zijn opleiding, gaat hij aan de slag als administratief bediende bij de invoerder van Hyundai in Kontich. Verder volgt hij in avondschool een opleiding tot computerreparateur.

Rond zijn 24ste start Wim als zelfstandige in bijberoep. In 2010 verhuist hij naar Buggenhout, niet ver van Sint-Amands. Van bijberoep, wordt hij full-time zelfstandig in de ICT. Voor bedrijven implementeert hij kassasystemen in de Benelux. Voor particulieren biedt hij algemene ondersteuning aan bij hun computerproblemen. De bedrijven doen overdag een beroep op Wim; de particulieren veelal ‘s avonds en in het weekend. Het zijn lange dagen en dat begint zwaar te wegen. Hij verlangt naar rust en ruimte.

In zijn vrije tijd maakt Wim graag tijd voor zijn oldtimer, een Mazda MX5. Hij is lid, meer zelfs, hij is schatbewaarder van de Vlaamse MX5-club. Het is door de rondritten die de club organiseert, dat hij Zeeuws-Vlaanderen leert kennen. Via Onbegrensd Zeeuws-Vlaanderen informeert hij naar de mogelijkheden om hier te komen wonen. Hij bezoekt verschillende huizen en kiest uiteindelijk voor het huis in de Weverstraat. Met het vrije uitzicht over de polders, vlakbij de Schelde en de rust, is het precies wat Wim zoekt.

Naast toerritten rijden en sleutelen aan zijn MX5, fietst Wim ook graag. Soms op de koersfiets, dan weer op de mountainbike. Voor een rit van 100 km of zelfs een stuk meer, draait hij zijn hand niet om. Afgelopen zomer organiseerde hij een paar keer een fietstocht voor familie en vrienden rond Ossenisse en omgeving.

Ondertussen is Wim niet langer zelfstandig en werkt hij sinds 2 jaar op de administratie van Donckers Banden Centrale in Sint-Niklaas: vaste uren in plaats van lange dagen. Wekelijks gaat hij op bezoek bij zijn zus, die nog in Sint-Amands woont, net als zijn vader.