Feestelijk geopend op 24 november

Na jaren van denken, ontwerpen, tekenen, spitten, planten, wieden, kijken en praten was het dan eindelijk zover: Het nieuwe dorpshart was op de laatste vrijdag in november gereed om officieel geopend te worden.

Rond de klok van 4 uur stond er zo’n 100 man rondom de nieuwe notenboom. Na de toespraak van Ineke Elbers, voorzitter van onze dorpsraad, nam wethouder Diana van Damme de microfoon over.

“Ossenisse is een dorp van lange adem. Stap voor stap, over jaren uitgesmeerd, werd het project ‘Nieuwe dorpshart’ met ruim 35 vrijwilligers uitgevoerd. Het project laat zien dat Snissenjèrs hun hart op de goeie plek hebben. Snissenjèrs zijn anders dan anderen; ze zijn niet dwjès, maar juist slim. Snissenjèrs - hier in de Kop van Ossenisse - handelen op eigen wijze met hun levendige initiatieven. Dit project is een mooi voorbeeld van een goed burgerinitiatief.”

Samen met een groepje dorpskinderen opende mevrouw Riet de Waal-Cambeen het dorpshart officieel. Kinderen hielden het rode lint vast en mevrouw De Waal knipte het door. De aanwezigen lieten een luid applaus horen. Daarna klonk muziek uit de boxen en Popkoor Akkoord zong en danste rondom de boom op het nummer Happy. Tijdens de receptie in Hof Ter Nesse praatten de aanwezigen gezellig na. Dorpsgenote Anita Valckx schreef een lied ‘Het nieuwe dorpshart van de Snis’. Zij speelde op haar accordeon de melodie en wethouder Frank van Driessche nam de microfoon. Samen werd er gezongen en nogmaals getoost.