Traditioneel zondags nadien

We troffen het in 2018: Prachtig rustig zonnig winterweer bij ons Snisse carnaval! Daar waar weergoden roet in het eten kunnen gooien tijdens zo’n winterfeest, was er dit jaar een ander dingetje wat ons zorgen baarde: Een cross met wat fietsers iets verder op. We dubden lang over het wel of niet verplaatsen van ons carnavalsfeest. Maar we zijn een moedig dorpje en zetten onze tradities niet zomaar opzij!

Schitterende optocht

Hartverwarmend was niet alleen de winterzon boven de zeedijk, maar vooral ook de vele steunbetuigingen van alle carnavalsvierders en wagenbouwers uit de streek. Het was gewoon druk op de Snis! Wat hadden we een prachtige zondag met meer dan 40 kinderen op ons limonadebal, ouderwetse parkeerproblemen op de Hooglandsedijk en een werkelijk schitterende optocht. De zondag na carnaval was geslaagd!

Met een goed gevoel terugkijken

Wat achteraf voor ons overblijft, is vooral een goed gemeenschappelijk gevoel. Carnaval op de Snis is voor velen een traditie waarmee rekening gehouden moet worden. Nu en vooral in de toekomst. Of zoals een bevriende wagenbouwersvereniging het zo mooi samenvatte: Beter op de Snis met leut en gehos, dan op je bek op de Bricco cross. En daarnaast een optreden van onze eigen Sjoerd en een uitverkochte eettent, kijken we terug op een geslaagde carnavalsdag. Ook terugkijken op deze mooie dag ? Dat kan door de vele foto’s op onze website. Vergeet ook niet de uitslag van onze loterij te controleren. Een dank je wel aan iedereen, die op welke manier dan ook een bijdrage leverde aan een mooi Snis carnaval 2018!

Foto: Rita Van De Wege-De Rijk (klik hier
volledige album).