Hoe kunnen we onze Scheldekust op toeristisch en economisch gebied versterken?

Tijdens een eerste bijeenkomst eind 2017 gaven aanwezigen ideeën en wensen door. Vervolgens is per Scheldedorp: Walsoorden, Ossenisse, Emmadorp en Paal, een vervolg-bijeenkomst georganiseerd. Alle suggesties werden gerangschikt naar  belangrijkheid, de voor en tegens bekeken, de resultaten geschetst en afspraken gemaakt wie op welke manier een steentje bij kan/wil dragen.

Op 18 januari 2018 vond de terugkoppeling plaats. Een aantal ideeën kwam meerdere keren op de schetsen terug: Fietspad: De wens is een doorlopend fietspad langs de gehele Scheldekust; Strand: in zowel Ossenisse, Paal en Walsoorden kwam het ontwikkelen van zwem- en recreatiegelegenheden als prioriteit naar voren; Ommetjes: in elk dorp kan een ommetje worden opgezet; Verkeersveiligheid: hardrijden en parkeerproblemen aanpakken; Dorps-entrees: Tijdens de bijeenkomst werd geopperd dat inwoners samen aan de slag gaan; Zout & Zoet verbinden: hoe kun je de land- en zeezijde met elkaar verbinden, want beide kanten van ‘d’n dijk’ zijn mooi.

Onder begeleiding van het grensparkteam en de landschapsarchitecten Ro & Ad wordt in alle Scheldedorpen weer een vervolgbijeenkomst georganiseerd. In Ossenisse is dit donderdag 19 april in Hof ter Nesse vanaf 19.00 uur. Doel is de aangegeven
prioriteiten uitwerken tot concrete acties. Kom je ook naar de bijeenkomst? Graag vooraf aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..