Wat hebben we toch een heerlijk bedrijvig dorp met veel initiatieven, organisatoren en uitvoerders. Als dorp zijn we na de vakantie weer ijverig gestart.

 

Het Zomerfeest kunnen we al afvinken. Het was een geslaagde dag met een fietstocht, barbecue en live-muziek van onder andere ons eigen Snisser zangkoor De Hoge Noo(d)t. Ook de 6e editie van d’Ossekoppenloop krijgt al een vinkje; het was weer succesvol. Nieuw is De Dorpskamer: Vrijdag 27 september ging deze van start. De Dorpskeuken opende het nieuwe seizoen op 3 oktober met een mosselmaaltijd; alle plaatsen waren in no-time vergeven.

Grootscheepse herinrichting
Dit seizoen pakken wij ook de draad weer op van oude trajecten. Tijdens de jaarverga- dering heeft wethouder Gino Depauw en het College duidelijk gemaakt dat wij voorlopig niet aan de beurt zijn voor een grootscheepse herinrichting van onder andere de Lageweg. De bedoeling is dat deze dorpsader 30 km gebied gaat worden. Hiervoor moet een grondige herinrichting plaatsvinden. Zoals ook in vele andere kernen van de gemeente. Hier geldt weer dat wij als kleinste dorp niet bovenaan de prioriteitenlijst staan. De gemeente hanteert een meerjarig investeringsplan en daar staan wij nog niet op.
Tijdens de jaarvergadering heeft het College toegezegd geld te willen investeren in een tijdelijke aanpassing van de Walenhoek (kruising Grindweg, Hooglandse Dijk en Lageweg). Het aanvankelijke voorstel van de gemeente was een wijziging van de voorrangssituatie. De werkgroep Dorpshart, die op dit moment ook de infrastructuur bekijkt, vond deze aanpassing erg mager. De snelheid, het grootste probleem wordt er op deze manier maar minimaal uitgehaald. De werkgroep heeft gepleit voor meer maatregelen. Op dit moment ligt er een schetsontwerp van de gemeente waarover de werkgroep met de gemeente in gesprek is. We pleiten er voor om na 3 maanden een evaluatie te doen om te zien of deze wijzigingen het gewenste resultaat hebben.

Maar eerst een tijdelijke aanpassing
Via een oproep op de Facebookpagina Snis Onderlinge Communicatie reageerden verschillende mensen. De meesten positief, maar wel met allerlei vragen en opmerkingen. Daarover gaan wij nu in gesprek met de gemeente. Wij hebben hiermee enige haast gemaakt, omdat de gemeente dan dit jaar of begin volgend jaar nog aan de
uitvoering zou kunnen beginnen. Het hoofd van de afdeling Realisatie en Beheer van de gemeente heeft aangegeven de herinrichting van de Lageweg voor te dragen voor het meerjarige investeringsplan. Als wij daar in komen dan kan het echter nog een aantal jaren duren, voordat wij aan de beurt zijn. Vandaar dat wij blij zijn met een tijdelijke aanpassing.

Versterk de Westerscheldekust
Een ander traject, in de vorige Snisser Courant uitvoerig beschreven, is het project Versterk de Westerscheldekust. De bedoeling hiervan is de Scheldekust aantrekkelijker te maken voor de toerist die houdt van rust, ruimte en schoonheid. Voor de vakantie was er een bijeenkomst waar een ontwerp werd gepresenteerd, dat niet de goedkeuring van de bewoners kreeg.

Bijeenkomst: Ben je erbij op 28 oktober?
Zoals beloofd wordt er een nieuwe bijeenkomst georganiseerd. De datum is maandag
28 oktober om 19.00 uur. De locatie wordt nog bekend gemaakt. Als het goed is komen de architecten dan met voorstellen die meer aansluiting vinden bij de bewoners. Het is een voorstel, geen opgelegd plan. Wat belangrijk is: wij kunnen kiezen!

Een toost op 2020!
Zaterdag 11 januari organiseren wij als Dorpsraad en Hof ter Nesse een nieuwjaarsreceptie. De Dorpskeuken verzorgt de hapjes weer. Noteer je alvast de datum in je agenda, zodat we samen kunnen toosten op het nieuwe jaar?

dorpsraadlogo

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s