Op zaterdag 14 september werd voor de 6e keer d’Ossekoppenloop georganiseerd. Het is inmiddels in ons dorp een traditie geworden.


Op een warme zaterdag in september kleurde ons dorp weer talrijk: gele veiligheidshesjes, oranje, groene, roze, zwarte en witte shirts en evenzoveel kleurrijke loopschoenen. Vette beats klinken over het dorp en in het kerkepad. Want ook bij Boerderij Ondersteboven is er volop ambiance.

Het parcours is uniek
De paar honderd bezoe- kers aan het evenement hadden moeite gedaan, van Maastricht tot Itegem en van Kieldrecht tot Rotterdam. Ze genoten van een uniek parcours. Dit treffen ze echt nergens anders aan: hardlopen of wandelen door een versierd dorp, in mooie polders, over dijken, langs een rimpelloze Wester- schelde en door de akkers!

Voor iedereen was er een prijs
Wat ook uniek is aan d’Ossekoppenloop, zijn de vele prijzen die voor iedere deelnemer klaar staan op de tombolaprijzentafel. De prijzen worden veelal geschonken door de bewoners van Ossenisse, Zeedorp en uit de omliggende polders. De prijzen komen vanuit noeste arbeid: aardappelen, zelfgemaakte jam of een speciaal biertje van de plaatselijke brouwerij.

Volgende keer: zaterdag 12 september Van de deelnemers kregen we veel complimenten voor de vriendelijke ontvangst in zo’n klein dorp. Dit kan alleen met de medewerking van een 70-tal vrijwilligers. Dank aan iedereen voor de inzet! En ook een dankjewel aan iedereen die het huis versierde met de Snisser vlag. We hebben ons weer van onze beste kant laten zien en gaan er ook in 2020 weer voor. Noteer alvast de 2e zaterdag van september in je agenda!

Hoe was het ook alweer
Foto’s kun je kijken op de openbare facebookpagina van d'Ossekoppenloop.
Uitslagen zijn te lezen via de website van d’Ossekoppenloop > uitslagen.

 70762645 2224077241146330 9094404648676098048 o

Foto: dorpsgenote Anne Oost

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s