De Dorpskamer

Er is inmiddels voor elk wat wils op ons dorp. Zeker nu De Dorpskamer aan de lijst van activiteiten is toegevoegd. De Dorpskamer vind je in Hof ter Nesse elke tweede en vierde vrijdag van de maand. Het is een initiatief van Pascale Blondeel en Liesbeth de Bruijn, zelf fervente hakers en breiers.

 

Maar het is geen handwerkclubje. De Dorpskamer is een gezellig samenkomen van dorpsgenoten. En ja er mag gebreid worden, of gehaakt. Maar het samenzijn is belangrijker. Iedereen is welkom.

De vrouwen waren dan misschien wel in de meerderheid tijdens de eerste editie op vrijdag 27 september, maar de mannen ontbraken niet. Totaal waren er zo’n 15 à 20 personen. Sommigen kwamen vroeg, anderen wat later. Sommigen bleven kort, anderen de volle 2 uur. Er werd genoten van koffie met een zelfgebakken cake en ondertussen werd er gebabbeld en/of krant gelezen. De gezelschapspelen bleven dit keer onaangeroerd.

Sommigen hadden een eigen handwerk. Zoiets wat al lang eens af moest, maar er steeds maar niet van komt. Anderen waren geïnspireerd door de voorbeelden en al het materiaal dat Liesbeth en Pascale hadden meegenomen. Zij maakten proeflapjes en testten nieuwe patronen uit. Liesbeth en Pascale hielpen daar waar nodig. Ina den Hamer had haar naaimachine mee. Wil je eens een rits vervangen of een klein verstelwerk doen, Ina helpt je graag. Zo brengt iedereen kennis van iets mee naar De Dorpskamer.

In november komt iemand die je sokken kan leren breien. Dit op vraag van een van de geïnteresseerden. Maar zoals gezegd, het is niet alleen handwerken. Want heb je bijvoorbeeld vragen over je mobiel of laptop, om maar iets te noemen, neem deze mee. Er is vast iemand die daar raad mee weet, of iemand die iemand weet die je daarmee kan helpen.

De Dorpskamer is er tot eind december elke tweede en vierde vrijdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur. Daarna wordt bekeken of er voldoende animo is. Maar dat zal geen probleem zijn, als je ziet hoe enthousiast de reacties op de eerste Dorpskamer zijn. Loop gerust eens binnen op 25 oktober, 8 of 22 november, 13 of 27 december en kijk wat De Dorpskamer jou te bieden heeft. Consumpties zijn op eigen kosten, iets lekkers voor erbij wordt aangeboden door De Dorpskamer. Een vrijwillige bijdrage is welkom, maar is zeker niet verplicht.
Heb je nog een idee voor invulling van deze ochtenden of wil je erbij zijn en is vervoer een probleem, bel 06 20 04 44 47.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s