Zomerfeest 2.0

We schrijven jaren ’70, hartje Snis op ‘t Veld. Wie herinnert zich deze nog:
Ieder jaar, een weekend in juli, is het in Hof ter Nesse (toen nog gewoon ‘parochiehuis’ genoemd) en de directe omgeving ‘the place to be’.

 

Parkeerproblemen waren er rond het dorp. Op het voetbalveld was er een schieting op de liggende wip; 3 prangen vol. Meer dan 100 schutters waren aanwezig! Er was 100 gulden te winnen. Op het terrein richting de zandbak gaaibollen voor prijzen. In de zaal van het parochiehuis draaide het Rad der Fortuin. Overal waren er kraampjes: sjoelen, enveloppen trekken of rondgang om te tritsen. Op het podium in de zaal was het pierbollen voor paling, geleverd door Jan Warrens en bij het gemaal gevangen. Dit alles onder de naam Zomerfeest. Het doel van het dorpsfeest was geld ophalen om het parochiehuis in stand te houden. In de jaren ‘80 ging het zomerfeest ten onder...

Anno 2019 hebben we weer een Zomerfeest op de Snis.
In moderne taal: Zomerfeest 2.0

Een initiatief van de Werkgroep Groeiactiviteiten. Anno 2019 is het doel de onderlinge verbondenheid vergroten en samen een gezellige dag te hebben met alle inwoners van Ossenisse, Zeedorp en omliggende polders. Wat een inzet: huis aan huis mensen warm maken en een programma met voor elk wat wils. Aan de sportievelingen werd gedacht met een fietstocht en spelen voor de kinderen. Gezellig met zijn allen onder de kerktoren luisteren naar een concert van de fanfare van Lamswaarde en ons eigen koor De Hoge Noo(d)t (foto). Een mooie afsluiter was de massaal bezochte barbecue georganiseerd door De Dorpskeuken. Er is heel veel waardering door alle deelnemers en dorpsbewoners. En zelfs de weergoden waren tevreden: Het was een echt zomerfeest!

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s