Ossenisse groeit en beweegt

Het lijkt wel of de 'Kern met Pit' aan Ossenisse nóg een extra boost geeft. Bij alle activiteiten is er zoveel enthousiasme en betrokkenheid. Het nieuwe ‘schooljaar’ zijn we alweer goed begonnen; er is veel te vertellen.

Infomarkt en barbecue

Op 25 augustus stonden de infomarkt en barbecue op de agenda van ons dorp. De Werkgroep Groeiactiviteiten zorgde voor de presentatie van nieuwe en bestaande activiteiten in Ossenisse-Zeedorp. Er was veel belangstelling: Een groot aantal bewoners kwam langs en liet zich informeren. Enthousiaste mensen meldden zich aan voor verschillende activiteiten. Ook bij de barbecue was er een hoge opkomst. Dorpsgenoten kletsten met elkaar en er heerste een gezellige sfeer op het Dorpshart.

d’Ossekoppenloop

Op 8 september werd voor de vijfde keer d'Ossekoppenloop georganiseerd. Door de inzet van veel vrijwilligers was dit weer een goed georganiseerd evenement.

Ossenisse in beweging

• Het wandelprogramma ‘Elke stap telt’ is ondertussen klaar. En de ​wandelgroep​ gaat door! Onder de naam ‘De Scheldestappers’ vertrekt de groep iedere maandagavond om 18.30 uur vanaf Hof Ter Nesse voor een wandeling. Nieuwe wandelaars zijn altijd welkom! Deelnemers worden regelmatig op de hoogte gehouden van mooie wandeltochten in de buurt.

• Sinds begin september wordt er wekelijks door Nel Harteveld een les ​Qigong-Taiji gegeven in Hof Ter Nesse.

• Voor de ​yogales​ op woensdagmiddag waren er helaas niet genoeg deelnemers.

• Sinds half september geeft trainer Mark Verhage op zaterdagochtend ​hardlooptraining​ ‘Start-to-run’.

• Wil je meer informatie voor Ossenisse in beweging? Kijk dan op de website ​Ossenisse-Zeedorp​.

Zingen in Ossenisse

Zing je graag? Sluit dan aan bij het popkoor dat pas opgestart is. Onder leiding van zangcoach Sonja Broekaart zingt het popkoor elke woensdagavond in ‘t Schallemaaj.

Dorpskeuken

Als deze Snisser Courant uitkomt heeft de eerste maaltijd van de 'Dorpskeuken' plaats- gevonden. Enthousiaste vrijwilligers maken maandelijks een maaltijd tegen kostprijs klaar in 't Schallemaaj. Iedereen is welkom om aan te sluiten. Op 1 november staat de volgende gezamenlijke maaltijd op het programma. Aanschuiven? Kijk even op de website ​Ossenisse-Zeedorp​ voor meer informatie.

En er is meer!

Er staan nog meer leuke nieuwe activiteiten in de startblokken. Binnenkort volgt hier meer informatie over.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s