Traditioneel het eerste weekend van de zomervakantie - dit keer 6, 7 en 8 juli - stond het tentenkamp als activiteit op de agenda van het FAC (Feest- en Activiteitencomité). Zoals beloofd in de vorige uitgave van De Snisser Courant blikken we terug op dit jaarlijks terugkerend evenement. Dankzij de hulp van ouders en vrijwilligers is het mogelijk om voor de kinderen uit Ossenisse, Zeedorp en omliggende polders dit kamp te organiseren. Dit jaar namen zo’n 30 kinderen deel aan het tentenkamp

Op vrijdag werden de kinderen om 18.00 uur verwacht. Als eerste werd de tentindeling bekend gemaakt. Alle kinderen mochten dit jaar twee nachten blijven slapen! Ieder jaar heeft het tentenkamp een thema en deze keer was het ‘Wie is de Mol?’.

De eerste avond stond er een knutselactiviteit op het programma. De kinderen schilderden met hun vingerafdrukken het logo van ‘Wie is de Mol’ op een canvas schilderij. Dit zorgde voor mooie kunstwerken. Deze avond werd traditiegetrouw afgesloten met een dropping. De kinderen kregen een ei mee en moesten proberen om met een zo groot mogelijk voorwerp terug naar Hof Ter Nesse te komen. Dit is aardig gelukt: Er was een team dat met een fiets terugkwam!

Na het ontbijt op zaterdag, vertrokken de kinderen met de fiets naar Kloosterzande waar ze het spel crazy ‘88 speelden. De kinderen moesten 88 gekke opdrachten vervullen, maar aan dat aantal kwamen ze niet toe. Na een lekker broodje met knakworst, brachten we - onder begeleiding van onze gids Jan Rubbens - de middag door in Het Verdronken Land van Saeftinghe. Met volle aandacht luisterden de kinderen naar de verhalen die Jan vertelde. En alle ‘varkentjes van de Snis’ konden lekker modderen. Voor het avondeten regelden we gourmet. We aten bij Hof Ter Nesse lekker buiten in het zonnetje en de kinderen vonden het maar wat leuk om zelf te bakken en te braden. Jan Rubbens en zijn vrouw sloten ook aan en dat was erg gezellig. De tweede avond begon met een leuke speurtocht met opdrachten en met saboterende mollen. Als jaarlijkse afsluiter stond uiteraard het kampvuur op het programma. We konden marshmallows roosteren boven het vuur en genoten van het schitterend verhaal ‘De mollen van Mollenisse’ geschreven door Jan Vantoortelboom. Na zo’n drukke dag was het ’s nachts muisstil op de Snis.

Op zondagmorgen eindigde het kamp na een heerlijk ontbijt.De volgende activiteit van FAC is een Sinterklaasfeest. Meer hierover op pagina 2 van deze Snisser Courant.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s