Carnaval 2019

Een bijzonder carnaval dit jaar, met een feest op zaterdagavond in Hof ter Nesse, een afgelaste optocht en het afscheid van prinses Margaretha.

Carnaval 2019

Een bijzonder carnaval dit jaar, met een feest op zaterdagavond in Hof ter Nesse, een afgelaste optocht en het afscheid van prinses Margaretha.

Op 9 maart begint de voorpret voor het Snisser carnaval. Dan verschijnen de vlaggetjes in de straten van Ossenisse en Zeedorp. Vrijwilligers van carnavals- vereniging d’Ossekoppen zijn die dag ook druk bezig om Hof ter Nesse in te richten, te versieren en carnavalbestendig te maken.

“Waarom dan ook geen feestje bouwen op zaterdagavond? Zodat het zondag niet zo laat hoeft te worden”, dachten d’Ossekoppen. Zo gezegd, zo gedaan: feest op De Snis op zaterdag 9 maart. Het was gezellig druk aan de vooravond van de optocht.

Zondagochtend kwam met veel wind, de vlaggetjes werden het dorp ingeblazen in plaats van netjes langs de route te blijven hangen. Er was nog hardere wind voor- speld en er werd besloten om de optocht af te blazen. Hoe sneu, zeker voor prinses Margaretha. Zij nam dit jaar afscheid als prinses. Geen laatste rit als prinses op de boot.

Maar dat mocht de pret niet drukken. In groten getale kwamen op zondag de carnavalsvierders gewoon naar Hof ter Nesse, alsof ze net in de optocht hadden meegelopen. Om een laatste pintje te drinken, een Snisser worst met speciale saus te eten en de sleutels terug te geven aan de burgemeester. Om 15 uur was er een speciaal moment: alle leden en oud-leden van d’Ossekoppen verzamelden zich op het podium ter ere van het afscheid van Prinses Margaretha. Zij geeft na 25 jaar haar prinsessenkroon - hoed - door aan de volgende generatie. Wie dat wordt is ons nog onbekend…

 

Prinses Margaretha, prinses van d’Ossekoppen van 1994 tot 2019. Alaaf!

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s