Deze categorie bevat geen artikelen. Indien subcategorieën getoond worden op deze pagina kunnen deze artikelen bevatten.

RKH is opgericht in 1989 en streeft naar de verbetering van een handelbaar bijenras (Carnica) voor alle imkers tegen betaalbare prijzen.
RKH staat voor rasverbetering kleine huisdieren en vzw staat voor vereniging zonder winstoogmerk.
Maar bijen zijn toch geen huisdieren? Ja, voor de wet zijn ze dat dus wel, maar ook bij ons staan ze lekker buiten in hun eigen woningen.

Een "veilig" paringsruim is de belangrijkste voorwaarde voor ons werk. Onze naam komt van Kreverhille, een klein gehuchtje in de "honte" van de schelde bij Ossenisse. Daar is het allemaal ooit begonnen. Een unieke plaats op het vaste land om dit te realiseren wegens de ligging aan de Westerschelde, in een punt en met veel landbouwgebied dat voor andere imkers onaantrekkelijk is.
Sinds 2000 zitten we aan de Langeweg 8 in Ossenisse. Op de hoek Zeedorp/Lageweg voor degenen die ons willen zoeken via google maps en tomtom, want dat adres klopt niet.

snisse dorpsfeest logoIn 2007 was er voor de eerste keer het Snisse dorpsfeest. Sindsdien is er ieder jaar een vervolg geweest. We hebben gekozen om dit feest tijdens de kermisdagen te laten plaats vinden. De activiteiten die al jaren met de kermisdagen plaats vonden werden aangevuld met allerlei andere activiteiten. Intussen staan barbecue, volleybaltoernooi vast op het programma. Ieder jaar omlijsten verschillende muziekkanten het programma. Ook voor de kinderen is er steeds een programma en ieder jaar een echte draaimolen en een springkussen.

Groepsfoto Koningsdag 2014

Het Feest- en Activiteiten Comité is ooit opgericht om op het dorp Ossenisse, het woord zegt het al, feesten en activiteiten te organiseren. In het verleden werden er gezamenlijke barbecues georganiseerd, maar ook werd er per bus naar een pretpark gegaan. Omdat al deze activiteiten voor de mensen zelf steeds bereikbaarder werden nam de animo hiervoor af en werd het aantal activiteiten minder.
Vaste activiteiten die door de jaren heen steeds terugkwamen waren het Sinterklaasfeest en Koninginnedag.
De activiteiten die de laatste jaren worden georganiseerd zijn divers, maar Koninginnedag en het feest van de Sint wordt steevast gevierd. Sinds 3 jaar wordt er ook, in het eerste weekend van de zomervakantie, een tentenkamp georganiseerd voor de kinderen van de basisschoolleeftijd.

De stichting Voormalige Kerk Ossenisse draait op vrijwilligers en heeft als doel het gebouw en de toren te bewaren.
De opbrengst afkomstig uit giften en verkoop ten bate van de stichting worden gebruikt om de toren en de schil (buitenzijde) van het gebouw te restaureren, repareren en onderhouden.
De stichting is bereikbaar per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Onze facebookpagina is: voormalige kerk Ossenisse