Deze categorie bevat geen artikelen. Indien subcategorieën getoond worden op deze pagina kunnen deze artikelen bevatten.

De stichting Voormalige Kerk Ossenisse draait op vrijwilligers en heeft als doel het gebouw en de toren te bewaren. De opbrengsten afkomstig uit giften en verkoop ten bate van de stichting worden gebruikt om de toren en de schil (buitenzijde) van het gebouw te restaureren, repareren en onderhouden.

Bij tentoonstellingen komt 10% van de eventuele verkoop van tentoongestelde stukken ten bate van de stichting. Tentoonstellingen worden alleen in de zomermaanden gehouden i.v.m. temperatuur in de Voormalige Kerk. Financieel is het niet haalbaar het gebouw te verwarmen.

De stichting is bereikbaar per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

RKH is opgericht in 1989 en streeft naar de verbetering van een handelbaar bijenras (Carnica) voor alle imkers tegen betaalbare prijzen.
RKH staat voor rasverbetering kleine huisdieren en vzw staat voor vereniging zonder winstoogmerk.
Maar bijen zijn toch geen huisdieren? Ja, voor de wet zijn ze dat dus wel, maar ook bij ons staan ze lekker buiten in hun eigen woningen.

Een "veilig" paringsruim is de belangrijkste voorwaarde voor ons werk. Onze naam komt van Kreverhille, een klein gehuchtje in de "honte" van de schelde bij Ossenisse. Daar is het allemaal ooit begonnen. Een unieke plaats op het vaste land om dit te realiseren wegens de ligging aan de Westerschelde, in een punt en met veel landbouwgebied dat voor andere imkers onaantrekkelijk is.
Sinds 2000 zitten we aan de Langeweg 8 in Ossenisse. Op de hoek Zeedorp/Lageweg voor degenen die ons willen zoeken via google maps en tomtom, want dat adres klopt niet.

snisse dorpsfeest logoIn 2007 was er voor de eerste keer het Snisse dorpsfeest. Sindsdien is er ieder jaar een vervolg geweest. We hebben gekozen om dit feest tijdens de kermisdagen te laten plaats vinden. De activiteiten die al jaren met de kermisdagen plaats vonden werden aangevuld met allerlei andere activiteiten. Intussen staan barbecue, volleybaltoernooi vast op het programma. Ieder jaar omlijsten verschillende muziekkanten het programma. Ook voor de kinderen is er steeds een programma en ieder jaar een echte draaimolen en een springkussen.