Dorpsraad

Logo Dorpsraad Ossenisse ZeedorpFijn dat u ons deel van de site wilt bezoeken. Dorpsraad Ossenisse-Zeedorp behartigt de belangen van de inwoners van Ossenisse en Zeedorp.

Dorpsraad Ossenisse-Zeedorp wil als dorpsraad een zo optimaal mogelijke wisselwerking bewerkstelligen tussen bewoners, gemeente en de overige instanties om bij te dragen aan het in stand houden en onderhouden van de leefbaarheid en de DNA van ons dorp.

Taken van de dorpsraad zijn onder meer het adviseren van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders van Hulst over zaken als ruimtelijke ordening, huisvesting, milieu, sport, cultuur, verkeer, vervoer, onderwijs e.d. Daarnaast moedigt de Dorpsraad activiteiten aan om het dorp leefbaar, gezellig en mooi te houden.

Voor wie zijn wij er? Voor iedereen die in onze gemeente woont of recreëert en graag wil dat we bepaalde zaken aanpakken of verbeteren. De vergaderingen van de Dorpsraad zijn openbaar en wij nodigen u van harte uit mee te praten en te denken over ons dorp.

Hebt u nog tips of ideeën, laat het ons weten. Veel leesplezier, bij het bezoeken van onze site.

 

Tijdens de dorpsbijeenkomst afgelopen maart hebben we met een aantal mensen gekeken wat er leeft in ons dorp en wat de wensen zijn.
Hierbij waren er vier categoriën gekozen waar ieder zijn opmerkingen of ideeën aan konden ophangen.
- Aantrekkelijkheid dorp
- Informeren
- Veiligheid
- Bewegen
Op de bijgevoegde foto's is zichtbaar gemaakt wat bewoners met post-it briefjes hebben ingebracht.
Workshop JV 2022 Aantrekkelijk DorpWorkshop JV 2022 Ontmoeten en InformerenWorkshop JV 2022 Veiligheid en Actief
De Dorpsraad gaat bekijken welke actie ondernomen moet worden om deze punten in actie om te zetten.
WIl je er meer van weten of voel je je aangesproken tot een onderwerp benader dan gerust onze dorpsraadleden voor uitleg of aansluiting bij het uitwerken ervan!

jaarbijeenkomst 22De resultaten zijn verwerkt in een pdf document. Je kunt op de foto klikken om deze te downloaden en lezen.

Maandag 28 maart om 17:30 uur in Hof ter Nesse, Kipstraat 12, Ossenisse.

Schermafdruk 2022 03 21 13.29.28

Voor meer informatie mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

dorpsraadlogo

sloot verbreden

Bericht van waterschap Scheldestromen:


Graag informeer ik u over onderstaande werkzaamheden. Afhankelijk van het weer vinden er vanaf 11 oktober werkzaamheden plaats op het landbouwperceel achter de Hooglandsedijk en Lageweg in Ossenisse. Om het watersysteem toekomstbestendig te maken, wordt de huidige sloot verbreed en verdiept. Hiermee wordt voorkomen dat water uit de sloot in de riolering terecht kan komen en onnodig wordt gezuiverd.

De werkzaamheden duren ongeveer een week en worden vanaf het landbouwperceel uitgevoerd. De uitkomende grond wordt op de percelen verwerkt zodat het niet over de weg vervoerd hoeft te worden. Direct betrokkenen zijn door onze medewerkers geïnformeerd over de werkzaamheden. Voor overige dorpsbewoners en weggebruikers zal er nauwelijks overlast ervaren worden.

Met vriendelijke groet,

Janneke la Gasse

Communicatieadviseur Scheldestromen scheldestromen