Dorpsraad

Logo Dorpsraad Ossenisse ZeedorpFijn dat u ons deel van de site wilt bezoeken. Dorpsraad Ossenisse-Zeedorp behartigt de belangen van de inwoners van Ossenisse en Zeedorp.

Dorpsraad Ossenisse-Zeedorp wil als dorpsraad een zo optimaal mogelijke wisselwerking bewerkstelligen tussen bewoners, gemeente en de overige instanties om bij te dragen aan het in stand houden en onderhouden van de leefbaarheid en de DNA van ons dorp.

Taken van de dorpsraad zijn onder meer het adviseren van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders van Hulst over zaken als ruimtelijke ordening, huisvesting, milieu, sport, cultuur, verkeer, vervoer, onderwijs e.d. Daarnaast moedigt de Dorpsraad activiteiten aan om het dorp leefbaar, gezellig en mooi te houden.

Voor wie zijn wij er? Voor iedereen die in onze gemeente woont of recreëert en graag wil dat we bepaalde zaken aanpakken of verbeteren. De vergaderingen van de Dorpsraad zijn openbaar en wij nodigen u van harte uit mee te praten en te denken over ons dorp.

Hebt u nog tips of ideeën, laat het ons weten. Veel leesplezier, bij het bezoeken van onze site.

U kunt de dorpsraad bereiken via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Vanuit de Dorpsraad willen wij u als omwonenden graag informeren over de status van de plannen van Resort Knuitershoek om 27 nieuwe woningen bij te bouwen. De eerste 18 woningen staan er al en in totaal wil men 50 woningen realiseren. Deze stukken liggen momentheel ter inzage bij de gemeente Hulst. U als omwonende kunt binnen 6 weken reageren op dit ontwerpbesluit omgevingsvergunning, met een zienswijze, zoals dat heet. Uw bezwaren, inzichten en opmerkingen kunt u schriftelijk of aangeven.

Met deze link komt u bij de gemeentelijke informatie 'officiele bekendmakingen' waar u praktische informatie kunt vinden.

De Dorpsraad wijst u op uw rechten van inspraak. Zelf zijn zij diverse acties gestart in deze zaak.

resort knuitershoek 2023
foto eigendom van https://resort-knuitershoek.nl/nl/home

RECTIFICATIE de wegafsluiting is morgen, donderdag 1 juni! De gemeente Hulst heeft ons en anderen verkeerd geïnformeerd en zal haar eigen bericht ook rectificeren. Excuus voor de verwarring.
Ook zal donderdag in Zeedorp de waterleiding afgesloten zijn tusssen 10 en 14 uur.

 

Er worden nutsvoorzieningen aangelegd in het Resort Knuitershoek. Al enige tijd wordt er dwars door het land van Carl Huige gegraven met grote machines. Hierbij is er ook een kleine wegversmalling opgetreden aan Zeedorp ter hoogte van nummer 5. Op dindag 6 juni zal ook op dit punt deze weg geheel afgesloten zijn. Dan zal er een waterleiding onder de weg worden gelegd. Borden voor het omleiden van verkeer zullen worden geplaatst. Naar verwachting nemen de totale werken nog een paar weken in beslag. De gemeente Hulst heeft de direct omwonenden geinformeerd middels een brief.

nutsvoorziening knuitershoek zeedorp small

Sport CultuurDe gemeente Hulst wil graag een beeld krijgen wat de inwoners van Kloosterzande en omstreken belangrijk vinden bij de nieuwe plannen voor het Sport- en Cultuurhart Kloosterzande. Jullie mening is hierbij erg belangrijk. Er is een vragenlijst opgesteld die je kan invullen. Deze vragenlijst gaat over je beweeg- en cultuur gedrag, maar ook wat u graag nog meer zou willen zien in het Sportpark in Kloosterzande. 

Deel deze vragenlijst ook vooral in uw ledenbestand, vriendenkring en/of familiekring.  

De vragenlijst is in te vullen via de volgende link: https://volgjesportakkoord.nl/Hulst/vragenlijst/

Bij voorbaat dank voor het invullen!  

 

namens de Dorpsraad Ossenisse-Zeedorp

De Gemeente Hulst is op zoek naar mooie foto's van Ossenisse-Zeedorp met daar een paar regels tekst bij om ons dorp in de kijker te zetten op de sociale media. inulst
Wat is jouw favoriete plek en waarom? Neem er een foto of zoek er 1 uit van en schrijf er een korte uitleg bij en stuur deze aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit kunnen foto's zijn in de omgeving van of juist in de kern van Ossenisse-Zeedorp. Ze mogen buiten of binnen genomen zijn. Het mogen ook foto's zijn van evenementen die hier regelmatig plaatsvinden. Wat maakt ons dorp bijzonder?
Onder alle inzendingen verloot de Dorpsraad een boekenbon van 25 euro.
Alle inzendingen worden aan Hulst doorgegeven. Wie weet komt jouw foto voorbij op facebook, website of andere platforms.
foto insturen