Werkgroep Dorpshart

De werkgroep Dorpshart is een organisatie overstijgende groep die is opgericht om het terrein rondom het dorpshuis van Ossenisse een nieuw gezicht te geven. De groep wordt geleid door mensen uit de besturen van Hof ter Nesse en de Dorpsraad.

Met verschillende samenstellingen in leden (en een kleine vaste kern) probeert de groep het proces steeds weer een stadium verder te krijgen met behulp van de deskundigheid van de diverse dorpsgenoten en externe partners.

Na de realisatie van een mooi park, een parkeerplaats, een prachtig plein en nog meer, zijn er nog diverse ideeën die in de toekomst kunnen worden uitgewerkt.
De werkgroep coördineert ook 'Groene Vingers', een groep vrijwilligers die om de woensdag het park onkruidvrij houdt.

Naast het Dorpshart, is er ook zorg voor de zogenoemde 'Dorps-ver-gezichten'. Dat zijn de prachtige uitkijkpunten op en langs onze geliefde dijken. Deze worden onderhouden door vrijwilligers.

Na een zachte winter als deze is het nodig om al op tijd te beginnen met het onderhoud van ons mooie parkje in het Dorpshart. We starten op de zaterdag voor carnaval, zodat het netjes is voor het feest losbarst. En in maart doen we mee met het landelijke NL Doet, waarvoor we weer een aantal klussen op het programma hebben staan. Eind maart gaan we weer op de tweewekelijkse woensdagavond verder met ons onderhoud van 19 tot 20:00 uur. Wat we altijd afsluiten met een gezellig koffie momentje met iets lekkers erbij.
Hieronder de flyer met data en tijden. Ze zijn altijd terug te vinden op de agenda, facebook en het prikbord aan dorpshuis Hof ter Nesse.

groenevingers2020

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Na de presentatie van het ontwerp van de Gemeente Hulst om met een verkeersdruppel en een voorrangswijziging de kruising veiliger proberen te maken zijn er diverse reacties bij de Dorpsraad binnen gekomen. Deze liggen bij de gemeente ter overweging. Tevens maakte de gemeente bekend dat er een aantal bezwaren bij hen zijn ingediend. Deze zullen uiteraard met zorg worden behandeld. Zodra er meer informatie is zullen we u als inwoner informeren. Houd u hiervoor ook de websitepagina van de dorpsraad in de gaten.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Aanstaande zaterdag (12 oktober) KLUS ochtend in het Dorpshart. We maken het parkje winterklaar. Bospaden opensnoeien, onkruid verwijderen, molgoten schoonmaken, enz. Vanaf 10 uur starten we bij Hof ter Nesse. We verwachten voor de middag klaar te zijn. Fijn als je even een poosje kunt helpen.onderhouddorpshart small

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Dit najaar steken we nog één keer de handen uit de mouwen. Op zaterdag 12 oktober maken we het Dorpshart netjes voor de wintermaanden.
- We maken de molgoten schoon
- Snoeien het bospad open
- Het laatste onkruid weg en wat klein snoeiwerk
We starten om 10 uur en verwachten tegen 12 uur klaar te zijn. Heb je tijd en zin, kom even gezellig helpen.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s