Werkgroep Dorpshart

De werkgroep Dorpshart is een organisatie overstijgende groep die is opgericht om het terrein rondom het dorpshuis van Ossenisse een nieuw gezicht te geven. De groep wordt geleid door mensen uit de besturen van Hof ter Nesse en de Dorpsraad.

Met verschillende samenstellingen in leden (en een kleine vaste kern) probeert de groep het proces steeds weer een stadium verder te krijgen met behulp van de deskundigheid van de diverse dorpsgenoten en externe partners.

Na de realisatie van een mooi park, een parkeerplaats, een prachtig plein en nog meer, zijn er nog diverse ideeën die in de toekomst kunnen worden uitgewerkt.
De werkgroep coördineert ook 'Groene Vingers', een groep vrijwilligers die om de woensdag het park onkruidvrij houdt.

Naast het Dorpshart, is er ook zorg voor de zogenoemde 'Dorps-ver-gezichten'. Dat zijn de prachtige uitkijkpunten op en langs onze geliefde dijken. Deze worden onderhouden door vrijwilligers.

Ons parkje ziet er prachtig uit. De hagen zijn strak geschoren, het onkruid blijft te beheersen en het perk met de veldbloemen komt mooi op. Dat belooft wat voor de zomer.

Nog steeds steken vrijwilligers tweewekelijks de handen uit de mouwen op woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur, waarna we gezellig een 'bakkie' doen.

Je kunt je altijd aansluiten als je zin hebt om even iets samen te doen.

Hier zijn de nieuwe data:

groenevingers zomer 2021

Kom je gezellig meehelpen?

Zaterdag 29 mei is het landelijke NL doet gepland. Wij sluiten ons daar graag bij aan in Ossenisse. Er zijn verschillende klussen waar we handen voor nodig hebben. Natuurlijk is gezelligheid en verbinding een belangrijk component van deze ‘doe-dag’. Dus we houden het ontspannen, met inachtneming van de actuele covid regels.

Wat gaan we doen?

  • In het Dorpshart moeten goten gereinigd, bospaadje gesnoeid, stortafval
    opgeruimd en meer.
  • Bij de Walenhoek wordt een buizenframe geplaatst voor een evenementenbanner.
  • Op het schoolpaadje worden wat diepe kuilen in de bestrating verholpen.

Om 10:00 uur verzamelen we bij Hof ter Nesse en kijken we wie zin heeft in welke klus. Na de gratis lunch werken we eventueel nog een uurtje tot 14:00 uur.

Het is fijn als je je even opgeeft, dan zorgt Hof ter Nesse voor voldoende lekkers bij de koffie en lunch. Dat kan bij Ineke Elbers of via www.nldoet.nl

Bij erg slechte weersverwachting zullen we  op facebook en website melden of de dag wel/niet door gaat.

We hopen op mooi weer en veel gezelligheid!

https://www.ossenisse-zeedorp.nl/               Facebook.nl/Snis, onderlinge communicatie

nldoet logo bon

Het prachtige zonnige weer lonkt en het onkruid begint weer te groeien. Daar gaan we met 'Groene Vingers' als onderhoudsgroep weer wat aan doen in het Dorpshart.
Net zoals andere jaren elke woensdagavond een uurtje van 19:00 tot 20:00 uur. Gevolgt door een gezellig kopje koffie of thee.
Je kunt gewoon aanschuiven als je wilt meedoen, verstand van tuinieren hoef je niet te hebben.
Omdat het woensdag 's avonds nog donker is starten we twee zaterdagen, 6 en 20 maart, om 10:00 uur. Zo blijft het onderhoud beheersbaar.

Op de flyer alle data voor het eerste deel van het jaar. Deze komen ook op de agenda van de website én aangeplakt op het dorpshuis.

Graag tot dan!

Tevens is er een leuk idee om ook in het Dorpshart een bloemenweide te realiseren. Een kleine strook, langs de bossage aan de westkant van het park. Hiervoor moet een stuk grond worden gespit om later te kunnen zaaien. Zo hopen we een extra vrolijke impuls te geven aan het gemeenschappelijk terrein. Vrijwilligers welkom!!

groenevingers 2021

We kunnen al merken dat de zomer voorbij is en we richting herfst gaan. Ons mooie park heeft nog steeds onderhoud nodig. Op de volgende data steken we op woensdagen weer de handen uit de mouwen. En na een uurtje buiten werken drinken we gezellig wat in Hof ter Nesse. Dat kan met in acht neming van de geldende regels.
Let op: Eind september starten we eerder in verband met zonsondergang.

DATA:
2 en 16 september 19:00 u
30 september om 18:30 u
14 oktober om 18:00 u tevens de laatste keer.

Hartelijk dank voor je bijdrage dit jaar!!

onkruid