Dorpsfeest

Traditiegetrouw is er elk jaar in de zomer een dorpsfeest voor alle inwoners van Ossenisse en Zeedorp. Samen eten, samen spelen en elkaar ontmoeten zijn de vaste ingrediënten.

dorpsfeest banner site

 

 

De werkgroep Groeiactiviteiten moest vandaag een beslissing nemen, kan het Dorpsfeest doorgaan of niet? Gezien alle beperkingen die voor evenementen gelden zien wij geen mogelijkheden om het Dorpsfeest door te laten gaan. We leggen dus alle plannen en leuke activiteiten op de plank voor hopelijk een nieuw seizoen. Een bittere pil, maar er staan gelukkig ook nog wat activiteiten op de rol die wél mogelijkheden bieden om elkaar te ontmoeten. We berichten daarover snel meer.

Hopend op betere tijden wensen we jullie een fijne en gezonde zomer toe.

banner dorpsfeest 2021 geannuleerd

Beste dorpsgenoten,


Terwijl de voorbereidingen voor het Dorpsfeest 2021 in volle voorbereiding zijn worden we verrast door de recente berichten over Covid-19.
Ons Dorpsfeest, een sociaal evenement dat in het teken zal staan van samen allerlei activiteiten ondernemen, kan niet worden uitgevoerd op anderhalve meter afstand van elkaar. Zittend, zowel binnen als buiten. Voor nu beraden we ons hoe verder te gaan.

Het spandoek maken door de jeugd dat voor zaterdag 10 juni gepland staat wordt geannuleerd.

Verder hopen we u in de loop van komende week verder te kunnen informeren over het wel of niet doorgaan van het geplande programma of onderdelen daarvan.

Groet van het Groeiactiviteiten comité Ossenisse-Zeedorp

>LdB<

werkgroep groei activiteiten small

spandoek makenAan alle kinderen:

Hoi! Heb jij zin om zaterdag samen een spandoek te maken voor het Dorpsfeest? Als hij klaar is gaan we hem ophangen op het frame vooraan in het dorp. Dan kan iedereen zien dat het feest er aan komt.  

Ben jij in de leeftijd van 6 tot 15 jaar, dan ben je welkom zaterdag 10 juli. Om 14.00 uur gaan we beginnen. Je hoeft niks mee te nemen, trek alleen wel een beetje oude kleren aan.

Oproep: heeft iemand een wit oud katoenen laken liggen wat hiervoor gebruikt mag worden?
Ben jij ouder dan 15 jaar en wil je mij graag helpen, meld je dan even bij mij.

Tot zaterdag.

groetjes Arga Moree 0114682024

P1050484dorpsvlag

Een dag om onze dorpsvlag uit te hangen!!

Vrijdag 23

19.00 uur Officiele opening van de nieuwe keuken in dorpshuis Hof ter Nesse en bezichtiging van de keuken. Er wordt koffie en thee geschonken en daarna worden de 'Heel De Snis Bakt' taarten geproefd onder het genot van koffie of thee. Het publiek mag een stem uitbrengen op de taart die het lekkerst smaakt. De jury gaat 'fijnproeven' en de winnende taartenbakker ontvangt een jaar lang de eer plus een prachtig kado!
Het jazz trio 'SonnyB Jazz3' zorgt ondertussen voor een fijne sfeer met hun mooie live muziek. Mogelijk gemaakt door subsidie uit 'Klein Geluk'.

Bak je mee met  'Heel De Snis Bakt'?
Dit is een echte taartenbak wedstrijd waar iedereen aan mee mag doen. Hopelijk melden heel veel enthousiaste bakkers zich aan om hun feestelijke taart te delen op dit feest. Bak je mee? Geef je dan vóór maandag 19 juli op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van je naam. Je krijgt dan wat praktische informatie. Er zijn geen kosten verbonden aan meebakken. De voorwaarden zijn eenvoudig: bak een taart met pure, niet-instant ingrediënten - zorg dat hij ter plaatse in kleine stukken te snijden is - lever hem dagvers aan. Er wordt gejureerd op smaak, afwerking, feestelijkheid en originaliteit. De winnaar ontvangt een mooie prijs en daarnaast zijn er nog twee leuke prijzen te vergeven.

Zaterdag 24

15.00 uur 'De Snisser Alleskunner' begint met een quiz - 'De Snisser Allesweter' bij Hof ter Nesse, waarna de winnaars doorgaan naar de ludieke behendigheidswedstrijd. Je hoeft je hiervoor niet op te geven, gewoon op tijd komen en lekker meedoen. Misschien ben jij wel 'De Snisser Alleskunner' van 2021! Natuurlijk is dit ook heel leuk om te zien, dus kom gezellig langs, de bar is open.
17.30 uur Barbeque met lekkere gevarieerde vis-vlees en groentegerechten, verzorgd door plaatselijk bedrijf ‘De Bakker Bakt’. Rond 19.00 uur komt de ijskar van het Melkhuis uit Terhole waar je een ijsje kunt kopen. Ondertussen zorgt Frans Verwilligen voor live muziek, mogelijk gemaakt door subsidie uit 'Klein Geluk'.
19.30 uur Disco voor de jeugd. Lekker uit je dak gaan met DJ Just Bas.

Eet je mee met de Barbeque? Geef je dan voor zondag 18 juli op via info@ossenisse-zeedorp of bij Ellie Suijker, Kipstraat 1, onder vermelding van: je naam, leeftijd en je keuze vis of vlees of vegetarisch of veganistisch. Betalen graag contant bij Ellie voor 23 juli.
Prijzen: volwassenen €15.- kinderen tot en met 12 jaar € 7,50.

Zondag 25

10.30-11.00 uur Fietspuzzeltocht voor alle leeftijden. Je kunt je aanmelden op het sportplein bij Hof ter Nesse. Je krijgt de route en de opdrachten van de puzzeltocht mee. De tocht zal ongeveer 20 km zijn en eindigd weer bij Hof ter Nesse. Heb je vragen dan kun je Nicol de Waal of Ina den Hamer contacteren of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deze informatie zal steeds worden aangevuld, dus hou dit programma in de gaten. We hopen je te zien!!


Attentie: 
ondanks de versoepelingen zijn we verplicht ons te houden aan de afstand van 1.5 meter binnen én buiten, en kan er maar 1 persoon tegelijk in de toiletruimte zijn. Hou a.u.b. rekening met elkaar, op die manier kan dit feest een succes worden.

Er komt weer een dorpsfeest! En wel al heel snel.

Op 23, 24 en 25 juli is er een leuk programma met tal van activiteiten voor de inwoners van Ossenisse en Zeedorp.
Zet de data vast in je agenda en houd deze pagina in de gaten.
Meer informatie zal op deze webpagina worden geplaatst en een flyer valt spoedig op de deurmat.

We hopen op fijn weer en heel veel enthousiasme van jou!

 banner dorpsfeest 2021