De Dorpskeuken
Omdat samen eten gezellig is, is 'de Dorpskeuken' in Ossenisse opgericht.
Maandelijks wordt er op de 1e donderdag een maaltijd gekookt, geserveerd en genoten in café-restaurant 't Schallemaaj.
Deze avond is bedoeld voor en door bewoners van Ossenisse en omstreken van jong tot oud.
De organisatie is in handen van Liesbeth de Bruijn, Ann Lommelen, See van Dijck en Bernita de Bakker - van Leeuwen.
Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Details
Alle kou en nattigheid doet verlangen naar de warmte van Griekenland. Bij De Dorpskeuken kun je dat een beetje proeven op 2 februari tijdens een 'Grieks feestje. Van harte welkom. Inschrijven kan van 20 t/m 30 januari via 06-20044447 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Details
- Details
Op donderdag 3 november staan er mossels op het menu bij De Dorpskeuken in 't Schallemaaj.
Gezien de kiloprijs van mossels zal het geen verrassing zijn dat we niet kunnen toekomen met de normale menu-prijs.
Gelukkig is er subsidie vanuit de gemeente Hulst, die het belangrijk vindt dat er in de kleine kernen sociale evenementen zijn.
Ook zijn er dorpsgenoten die uien en groenten sponsoren. Waarvoor dank.
Dus: lekker samen eten voor de normale prijs van € 12,50.
Aanmelden kan vanaf vrijdag 21-10 tot 1-11, bijzonderheden vind je op de flyer.
- Details
Donderdag 6 oktober koken de koks het nieuwe seizoen binnen bij De Dorpskeuken. Gezellig samen eten in Ossenisse, dat is toch uniek in een dorp. Geef je snel op vóór maandag 3 oktober. Kijk op de flyer voor meer informatie. Eet smakelijk.
- Details
Donderdag 4 november jl. heeft Joke Stolk uit Zeedorp een heerlijke herfstsoep voor de 45
gasten van de Dorpskeuken klaargemaakt. Er was die avond vraag naar het recept. Joke
heeft het zoals beloofd voor ons opgeschreven, dus: koken maar.
Witlof roomsoep voor 4 tot 6 pers
Ingrediënten:
- 3 stronkjes witlof, in kleine stukjes gesneden
- 100 gr kipfilet, in kleine stukjes gesneden
- Bouillonblokjes, 1 of 2
- Bloem voor de binding (ongeveer 2 lepels)
- Melk/water (ongeveer anderhalve liter)
- Knoflook, 1 teentje Peper
- Nootmuskaat , ‘n beetje
- Boter, flinke kluit (of margarine)
- Room, eventueel
Boter smelten in pan, kipfilet erbij doen met de geplette knoflook. Bloem bijvoegen en een
roux maken met scheutjes melk, zodat er een smeuïg geheel ontstaat. Dan verder roerend
de melk er bij gieten zodat het vloeibaar wordt. Je kunt dit ook half om half doen; water en
melk. Blijven roeren tot alle vocht is toegevoegd, dan de witlof erbij doen en roeren tot het
kookt. Bouillonblokjes erbij en peper en nootmuskaat, zorg ervoor dat het niet aan de
bodem vastpakt, dus blijven roeren. 5 min zachtjes laten door pruttelen, vuur uitzetten,
deksel erop laten. Het lekkerst is dat je de soep 1 dag van tevoren maakt, de smaken
worden dan intenser. Als je de soep opwarmt kan je nog een pakje of scheut slagroom
toevoegen, hiervan wordt het romig (maar dan niet meer laten koken), wederom goed
roeren zodat het niet aanzet. Het lijkt misschien ingewikkeld maar je maakt dit in een
kwartier.
Smakelijk eten,
Groet, Joke Stolk, Zeedorp
- Details
- Details
De flyer ontvangt u deze week in uw brievenbus, reserveren kan vanaf vrijdag 24 september.
De Dorpskeuken volgt de geldende coronaregels van de horeca, dit betekent dat een coronatoegangsbewijs vereist is.
Pagina 1 van 3