De Dorpskeuken

Omdat samen eten gezellig is, is 'de Dorpskeuken' in Ossenisse opgericht.
Maandelijks wordt er op de 1e donderdag een maaltijd gekookt, geserveerd en genoten in café-restaurant 't Schallemaaj.
Deze avond is bedoeld voor en door bewoners van Ossenisse en omstreken van jong tot oud.
De organisatie is in handen van Liesbeth de Bruijn, Ann Lommelen, See van Dijck en Bernita de Bakker - van Leeuwen.
Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Al vijf seizoenen lang is er maandelijks (van oktober tot en met april) een gezellige dorpsmaaltijd in ’t Schallemaaj. Bewoners uit Ossenisse en Zeedorp die graag koken zorgen hiervoor, samen met vele anderen die doen wat nodig is om een lekkere maaltijd voor dorpsgenoten te serveren.

Vanaf oktober ’23 krijgt De Dorpskeuken een vervolg in Hof ter Nesse. De Dorpskeuken verhuist dan naar de vrijdagavond.

See en Lenno willen graag wat minderen met werken en passen de agenda van ‘t Schallemaaj aan hun eigen wensen en behoeften aan. De aanwezigheid van De Dorpskeuken past niet in die plannen.

Maar aangezien De Dorpskeuken populair is bij de bevolking van ons dorp en de vrijwilligers graag verder willen, hebben we gemeend te onderzoeken of het mogelijk is te koken én samen te eten in Hof ter Nesse. En dat kan, vertelde het bestuur. We zijn van harte welkom. Mooi dus. Het zal even wennen zijn en natuurlijk gaan we vóór oktober al eens proefdraaien, maar we gaan ervoor.

Ook voor u als gast bij De Dorpskeuken zal het even wennen zijn. Er is een groot verschil qua sfeer, inrichting en beleving tussen ’t Schallemaaj en Hof ter Nesse. Wat echter hetzelfde blijft is het lekkere eten en de inzet van alle mensen die meewerken aan De Dorpskeuken. De sfeer, inrichting en beleving volgen dan vanzelf. Hopelijk u ook.

Dank aan See en Lenno voor hun inzet en gastvrije ontvangst in ’t Schallemaaj tijdens de maandelijkse maaltijden gedurende de afgelopen vijf jaar.

Groet aan u allen van de vrijwilligers van De Dorpskeuken

Banner website PNG

De laatste van De Dorpskeuken van 6 april was smikkelen en smullen. Voor wie noges aan de 'rol wil met de knol', hier het recept van de knolselderij.
De knol schillen en doormidden snijden, dit werkt dan wat makkelijker. De helften in parten snijden van ongeveer 1 cm dik. De plakken in een dressing van olijfolie, tijm, wat minder rozemarijn, wat citroensap en iets zout leggen. Lekker een paar uurtjes in laten trekken en dan aan beide kanten bakken in een koekenpan. Lekker snel, heerlijk en gezond.
knolselderij apri 2023

Laatste maaltijd van seizoen 22-23, dus; we pakken uit!

Sven en Lenno gaan vuurtje stoken en zorgen voor een heerlijke maaltijd van de buitengrill. Met vlees, vis, groenten, aardappelen in de schil enz. Natuurlijk hierbij warme en koude sauzen, salades, kruidenboter etc. (U hoeft zelf niet naar buiten). We sluiten af met koffie/thee met een lekkere surprise en praten nog wat na.

Voor wie, tijdstip, waar, vervoer nodig?

Voor jong en oud, uit Ossenisse/Zeedorp e.o. Ontvangst vanaf 17.30 u, we starten met de maaltijd om 18.00 uur in ’t Schallemaaj Kipstraat 6 Ossenisse.

Prijs is € 12,50 p.p. voor kinderen tot 12 jaar € 8.-. Vervoer nodig? Bel Nicol de Waal op 0611260447

Lekker mee eten, aanmelden

Aanmelden kan vanaf vrijdag 24 maart tot maandag 3 april bij Liesbeth de Bruijn via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0620044447.

Natuurlijk rekenen we weer op uw inzet bij serveren en afwassen, de Dorpskeuken is immers van ons allemaal.

Dieet of vegetarisch? Meld het ons bij aanmelding. De Dorpskeuken Ossenisse-Zeedorp kent geen winstbejag en wordt gerund door vrijwilligers. Met dank aan Lenno en See van ‘t Schallemaaj.

Dorpskeuken april 23 small

Nog wat winter en alvast een beetje voorjaar op ons bord. Dat kun je verwachten op donderdag 2 maart bij De Dorpskeuken van Ossenisse.
Het menu luidt: heerlijke groentesoep (van welke groenten blijft nog even een verrassing),
Friet met stoverij en een lekker slaatje,
Warme gevulde appel met een bolletje ijs.

Van harte welkom. Inschrijven kan van 17 t/m 27 februari via 06-20044447 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dorpskeuken 3 2023

Alle kou en nattigheid doet verlangen naar de warmte van Griekenland. Bij De Dorpskeuken kun je dat een beetje proeven op 2 februari tijdens een 'Grieks feestje. Van harte welkom. Inschrijven kan van 20 t/m 30 januari via 06-20044447 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dorpskeuken februari 23
Sinterklaas bezoekt op 1 december De Dorpskeuken en hoopt daar vele dorpsgenoten te kunnen begroeten. En: wie weet heeft hij ook voor u een presentje meegebracht. 
Eet u lekker mee op deze gezellige dorpsavond? Inschrijven kan van 18 t/m 28 november via 06-20044447 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
dorpskeuken december 22

Op donderdag 3 november staan er mossels op het menu bij De Dorpskeuken in 't Schallemaaj.
Gezien de kiloprijs van mossels zal het geen verrassing zijn dat we niet kunnen toekomen met de normale menu-prijs.
Gelukkig is er subsidie vanuit de gemeente Hulst, die het belangrijk vindt dat er in de kleine kernen sociale evenementen zijn.
Ook zijn er dorpsgenoten die uien en groenten sponsoren. Waarvoor dank.
Dus: lekker samen eten voor de normale prijs van € 12,50.
Aanmelden kan vanaf vrijdag 21-10 tot 1-11, bijzonderheden vind je op de flyer.

dorpskeuken november 22

Donderdag 6 oktober koken de koks het nieuwe seizoen binnen bij De Dorpskeuken. Gezellig samen eten in Ossenisse, dat is toch uniek in een dorp. Geef je snel op vóór maandag 3 oktober. Kijk op de flyer voor meer informatie. Eet smakelijk.

dorpskeuken oktober 22

Dorpskeuken 7 4 2022

Geannuleerd wegens omstandigheden.

Flyer 2022.03.03