De Dorpskeuken
Omdat samen eten gezellig is, is 'de Dorpskeuken' in Ossenisse opgericht.
Maandelijks wordt er op de 1e donderdag een maaltijd gekookt, geserveerd en genoten in café-restaurant 't Schallemaaj.
Deze avond is bedoeld voor en door bewoners van Ossenisse en omstreken van jong tot oud.
De organisatie is in handen van Liesbeth de Bruijn, Ann Lommelen, See van Dijck en Bernita de Bakker - van Leeuwen.
Informatie:
- Details
Donderdag 4 november jl. heeft Joke Stolk uit Zeedorp een heerlijke herfstsoep voor de 45
gasten van de Dorpskeuken klaargemaakt. Er was die avond vraag naar het recept. Joke
heeft het zoals beloofd voor ons opgeschreven, dus: koken maar.
Witlof roomsoep voor 4 tot 6 pers
Ingrediënten:
- 3 stronkjes witlof, in kleine stukjes gesneden
- 100 gr kipfilet, in kleine stukjes gesneden
- Bouillonblokjes, 1 of 2
- Bloem voor de binding (ongeveer 2 lepels)
- Melk/water (ongeveer anderhalve liter)
- Knoflook, 1 teentje Peper
- Nootmuskaat , ‘n beetje
- Boter, flinke kluit (of margarine)
- Room, eventueel
Boter smelten in pan, kipfilet erbij doen met de geplette knoflook. Bloem bijvoegen en een
roux maken met scheutjes melk, zodat er een smeuïg geheel ontstaat. Dan verder roerend
de melk er bij gieten zodat het vloeibaar wordt. Je kunt dit ook half om half doen; water en
melk. Blijven roeren tot alle vocht is toegevoegd, dan de witlof erbij doen en roeren tot het
kookt. Bouillonblokjes erbij en peper en nootmuskaat, zorg ervoor dat het niet aan de
bodem vastpakt, dus blijven roeren. 5 min zachtjes laten door pruttelen, vuur uitzetten,
deksel erop laten. Het lekkerst is dat je de soep 1 dag van tevoren maakt, de smaken
worden dan intenser. Als je de soep opwarmt kan je nog een pakje of scheut slagroom
toevoegen, hiervan wordt het romig (maar dan niet meer laten koken), wederom goed
roeren zodat het niet aanzet. Het lijkt misschien ingewikkeld maar je maakt dit in een
kwartier.
Smakelijk eten,
Groet, Joke Stolk, Zeedorp
- Details

- Details
De flyer ontvangt u deze week in uw brievenbus, reserveren kan vanaf vrijdag 24 september.
De Dorpskeuken volgt de geldende coronaregels van de horeca, dit betekent dat een coronatoegangsbewijs vereist is.

- Details
In januari is er geen Dorpskeuken, maar niet getreurd, de koks van de Dorpskeuken voorzien zoals bij de vorige editie de hapjes bij de Nieuwjaarsborrel op zaterdag 11 januari 2020 om 15u in Hof ter Nesse. In februari gaat de Dorpskeuken weer verder. Meer info volgt later.
- Details
Wat een 'zoete' bewoners heeft Ossenisse toch... 40 van hen krijgen lekkers van de dorpskeuken op 5 december.
Hiermee is deze editie volzet is op minder dan 1 dag.
De keukenpieten gaan binnenkort aan de slag.
- De Dorpskeuken in BN-de-stem
- Samen eten op 7 november
- Nieuw seizoen van de Dorpskeuken
- De Dorpskeuken gaat weer van start
- laatste maaltijd op 4 april om 18:30 uur = VOL
- Samen eten op 7 maart
- Donderdag 7 februari
- Dorpskeuken maaltijd op 3 januari 2019
- De maaltijd van 6 december is reeds vol
- Samen eten op donderdag 1 november 2018
- De Dorpskeuken gaat van start
- Kom jij eten?
- Vrijwilligers nodig!