De organisatoren Marianne van de Brand en Ellie Suijker van de Lichtjesavond van zondag 29 december konden hun ogen niet geloven. Heel veel dorpsbewoners verzamelden zich, na het (uitzonderlijk) beieren der kerkklokken, om 19.00 uur rond de wensboom voor Hof ter Nesse die vele wensen bevatte.

Nadat de lichtjes waren ontstoken gingen zo’n 75 mensen op pad voor een wandeling door het dorp richting Zeedorp. Het was een zeer feestelijk gezicht. Jong en oud wandelde langs de mooi verlichte huizen en tuinen. Velen hadden hun uiterste best gedaan het geheel er zo feestelijk mogelijk uit te laten zien.

Zelfs het donkere stuk tussen Ossenisse en Zeedorp was met behulp van waxinelichtjes verlicht. Ook elke trede van de trap aan de zeedijk was verlicht en het geheel leidde naar de grote vuurschaal bovenop de dijk. Vuurmeester Giel Huige had er zijn best op gedaan. Lekker warm, licht en sfeervol. De Westerschelde deed ook mee, er waren vele lichtjes op het water en aan de wal. Er werd rustig terug gewandeld, onderweg werden kennismakingen hernieuwd, nieuwtjes uitgewisseld, afspraakjes gemaakt. Precies zoals het zijn moest.

Terug in Hof ter Nesse, wachtten warme glühwein en oliebollen en het koor van de Hoge Noo(d)t o.l.v. Sonja Broekaart bracht zes liederen ten gehore.

Het was Ossenisse-Zeedorp op zijn best. Een heerlijke avond.

XMAY7897 IMG 2517 lichtjesavond dijk zeedorp 2019 IMG 2519small