ossekoppen carnaval 2020small ossekoppen carnaval 2020 loopgroep portr small ossekoppen carnaval 2020 boot small

Het was spannend gedurende de ochtenduren van zondag 1 maart. Wind, veel wind. Dezelfde wind die een week eerder ervoor zorgde dat in veel naburige dorpen de carnavalsoptochten niet konden doorgaan. Maar rond 10 uur kwam het bericht dat de optocht in Ossenisse-Zeedorp wel door kon gaan. “Een half uur later vertrekken, de wind wordt in de loop van de middag kalmer”. Gelukkig maar, want de leden en bestuursleden van ‘d Ossekoppen hadden al veel tijd en moeite in de organisatie van deze dag gestopt en een ieder had er veel zin in.

Een half uurtje later dan gepland dus, kon de optocht vanaf Zeedorp vertrekken. Altijd weer geweldig om vanaf de zeedijk naar te kijken, een lange sliert prachtige wagens die klaar staat om te vertrekken. Eerder was jeugdprinses Thirza samen met ‘Ons Natas’ in actie geweest tijdens het gezellige limonadebal in Hof ter Nesse.

Rond 15.00 uur arriveerde de prinsessenwagen op Zeedorp, met daarop de vrouwelijke Raad van Elf en de twee prinsessen en het startsein werd gegeven. Ook de jury was er klaar voor. Na het vertrek van de prinsessenwagen kwamen de loopgroepen en zagen we de prinsenwagens van Kloosterzande en Graauw. Hierna kwamen de 10 aanwezige praalwagens langs gereden. Het artistieke- en afwerkingsniveau van de grote wagens was hoog en het was ronduit plezierig voor het aanwezige publiek om te kijken naar het spel er rondom.

Wind, miezerregen en zelfs wat lichte hagel maakten het niet echt aangenaam voor de spelers en publiek, maar halverwege kwam er een waterig zonnetje door het wolkendek en kalmeerde de wind. Gelukkig was er op het inschrijfadres in Zeedorp weer gratis koffie en thee met koek verkrijgbaar voor ieder die daar zin in had. Al jaren zorgt het duo Jacqueline en Katrien namens ‘d Ossekoppen hiervoor.

Na de optocht barstte in Hof ter Nesse het allerlaatste carnavalsbal los en rond 18.00 u kon burgemeester Jan-Frans Mulder alle sleutels van zijn mooie gemeente weer terug in ontvangst nemen. Na de prijsuitreiking feestte men in Ossenisse nog eventjes voort.

 

Uitslag carnavalswagens:                               Uitslag loopgroepen:

1 De Snotkokers                                             1 De Toogverkens

2 De Boelies                                                   2 ’t Leste Stuksken

3 De Mutsen                                                   3 De Plakkers

4 De Knosseljers

 

>LdB<