Heb jij je al ingeschreven voor één van de afstanden van dit leuke run- en wandelevenement? Doe dat dan hier, dat scheelt tijd en ongemak op de dag zelf. Voorinschrijven kan ten laatste op vrijdag 8 september.

Nog even op een rij; om 14.45 uur start de Kidsrun, altijd leuk om mee te maken. Om 15.00 uur geeft George Hermans het startschot voor de afstandslopers. Wandelaars kunnen ook meedoen en kunnen al beginnen vanaf 13.30 uur. De afstanden die met bordjes zijn uitgezet zijn 6, 8, 12 en 16.09 (10EM). Op deze pagina kun je de routes alvast bekijken.

Bij inschrijving (á €7,-/€5,- KNAU leden) ontvangen lopers een buiknummer en een enkelband (borg €10,-) om hun tijd digitaal te registreren. Wandelaars ontvangen bij inschrijving een jutton en iedereen krijgt een routekaart, al is dat laatste nauwelijks nodig met alle bordjes die de route makkelijk te volgen maken. Alleen contact betalen is mogelijk.

Op deze warme dag zullen er zes drinkposten zijn om de vochthuishouding op peil te houden. Een lekker windje uit zee zal hopelijk ook voor de nodige verkoeling zorgen. Vele vrijwilligers zorgen voor onder andere veiligheid en medische hulp. Telefoonnummers van EHBO-ers zijn bekend bij organisatoren en bij alle verkeersregelaars.

Tijdens de loop zullen verkeersregelaars de verkeersstromen begeleiden. Op diverse plaatsen zijn gele verkeersborden geplaatst om D'Ossekoppenloop zaterdagmiddag te ontwijken maar toch naar de Kipstraat te kunnen. Fijn als u rekening wilt houden met de lopers.

Wist u al dat er een heuse Hontenissecup is gerealiseerd? Meedoen met 3 wedstrijden is dus kans maken op deze prachtige CUP. Dat begint zaterdag 9 september 2023 in Ossenisse-Zeedorp, zaterdag 21 oktober 2023 in Vogelwaarde en sluit af op zondag 28 januari 2024 in Terhole. De 10 EM doet niet mee in deze cup. In Terhole volgt een prijsuitreiking, daarover volgt later meer.

Zaterdag is er een bloemetje voor elke mannelijke én vrouwelijke winnaars van alle afstanden. En wie gaat de snelste loper van de Snis worden? Hij of zij ontvangt een mooie roos. Natuurlijk valt er in de tombole nog veel meer te winnen. Er is rijkelijk gedoneerd, dus waag een kans en doe mee aan dit evenement.

Op het plein bij het dorpshuis staan een paar kramen waar Bakker Bakt mooie hamburgers bereidt en Familie Kraaijendonk Filipijnse loempia's en homestyle kipsandwich aanbiedt. Brouwerij de Kip staat met zijn speciale bier om te dorst te lessen en natuurlijk is ook de bar van Hof ter Nesse open.

Kom mee doen, supporten en genieten in Ossenisse-Zeedorp. En bewoners, hang gerust de dorpsvlag uit!

Lees vooral ook onze facebookpagina, daar staan heel veel nuttige feitjes en leuke weetjes.

affiche 2023 1 small