Op zaterdag 9 september was het weer “feest” op de Snis: de 8e d’Ossekoppenloop. Na twee jaar corona en vorig jaar onweersdreiging was het dit keer uitzonderlijk warm: rond de 30 graden!  Het zit ons niet mee! Toch een enorme ervaring en een paar mooie filmpjes op Omroep Hulst en vele foto’s rijker dankzij Maarten Loskamp en Thomas Keijsser.

Niettegenstaande de hitte toch 72 deelnemers: 7 kinderen voor de kidsrun, 14 wandelaars, 14 lopers voor de 5,6 km, 14 voor 7,8 km, 10 voor 11,6 km en 13 voor de 16,09 km. De hitte eiste haar tol en enkele deelnemers moeten helaas de strijd voortijdig staken en door de bezemwagen naar de finish worden gebracht. Mede dankzij de accurate hulp van de professionele EHBO hadden we gelukkig geen drama’s.

Voor de eerste keer wordt een digitale tijdsadministratie gehanteerd: met elektronische apparatuur van Racetimer kan via een enkelband met chip van elke loper de exacte tijd worden gemeten bij het passeren van een start- en finishmat. Hetgeen ook voor KNAU-wedstrijdlopers interessant is. Zij kregen zelfs 2 euro korting op de inschrijfprijs. Racetimer verzorgde op dinsdag 15 augustus een volwaardige training en was vervolgens op zaterdag 9 september kosteloos aanwezig om de vrijwilligers wegwijs te maken bij de installatie van de apparaten en het gebruik van de software.

Ook voor de eerste keer wordt een 10 Engelse mijl, exact 16,09 kilometer geïntroduceerd. Deze afstand geniet ook extra belangstelling van KNAU-wedstrijdlopers en wordt doorheen het jaar op diverse plaatsen in Nederland georganiseerd. Deze afstand kan ook goed dienen als voorbereiding op een (herfst)marathon. Lopers geven zelfs aan dat een halve marathon nog interessanter kan zijn in dit kader.

Omdat het najaarscriterium in de grensoverschrijdende regio van de Stichting Sport Promotie Zeeuws-Vlaanderen dit seizoen helaas niet doorgaat, hebben we lokaal een Hontenisse Cup geïntroduceerd, al snel de Hontenisse Cup met de grote oren genoemd. Samen met wedstrijden in Vogelwaarde op 21 oktober 2023 en Terhole op 28 januari 2024 ontvangt de beste loper over alle drie de wedstrijden een heuse wisselbeker!

Mede dankzij de talrijke sponsors, bijna 75 enthousiaste vrijwilligers en gulle schenkers van de tombolaprijzen, (zelfs meer dan het aantal deelnemers) was het tijdens en na de loop een heel gezellige bedoening in Hof ter Nesse! De prachtige speciale dagprijs van de plaatselijke Brouwerij de Kip is dit keer een zelfs een Tripel.

Een speciaal woord van dank gaat uit naar de Gemeente Hulst en EVS Infrabouw, die beide een fikse financiële bijdrage deden om de invoering van de digitale tijdadministratie mogelijk te maken. Fantastisch dat Van Gassen Vastgoed de kidsrun sponsorde en met Tom Willaert als omroeper werd elke finish een extra feestje.

prijsuitreiking dossekoppenloop 2023