Dinsdag 12 september is er een workshop gehouden met als onderwerp: Energiebank Hulst, ook in Ossenisse kunnen we helpen!

Workshop Energiebank DOZ

Pieter Kolen van Energiebank Hulst heeft ons meegenomen in het onstaan van de energiebank, de samenwerking met de gemeente Hulst en uitleg gegeven over de werkwijze van de Energiebank. Zij zijn een groep van 14 vrijwilligers die getraind en gecertificeerd zijn als Energiecoach. Ze kunnen u helpen met praktische tips en gratis kleine energiebesparende producten. Sinds september 2022 zijn ze actief en hebben inmiddels meer dan 150 huishoudens in onze gemeente kunnen helpen.

Wilt u ook graag uw energierekening verlagen maar heeft u niet de middelen om grote uitgaven te doen voor zaken als een warmtepomp of zonnepanelen? Neem dan contact op met de Energiebank Hulst. U kunt zich aanmelden op de website en een van de coaches maakt dan een afspraak bij u thuis.
Deze energiecoaches hebben de technische kennis om samen met u te kijken wat er allemaal kan gebeuren aan energiebesparende maatregelen, van kelder tot zolder. Zij kijken daarbij ook naar kansen om subsidies te gebruiken en kunnen eventueel helpen met het aanvragen hiervan.
Tevens doneren zij gratis eenvoudige energiebesparende producten aan gezinnen die zich de aanschaf niet kunnen permitteren. Indien nodig helpen ze bovendien bij de installatie ervan. Denk aan spaarlampen, tocht-strips, reflecterende radiatorfolie, radiatorventilators, waterbesparende douchekop, etc.

De Energiebank is onafhankelijk en niet gebonden aan energiemaatschappijen of andere bedrijven. Zij worden gefinancierd door de gemeente Hulst. De gemeente heeft aangeven dat er in onze kernen nog steeds huishoudens zijn die gebruik kunnen maken van deze service. Het advies is persoonlijk, geheel vrijblijvend en nog mooier: kostenloos!

Meer info? Check de website of volg hen op de Facebook pagina voor nog meer besparende tips.

Kent u iemand die de weg op internet niet goed kent, help deze persoon dan met het aanmelden op de website en verzoek om vervolg contact per telefoon.
Een aantal mensen die aanwezig waren tijdens de avond, hebben zich al aangemeld en krijgen binnenkort bezoek van een energiecoach.

In november gaat de Dorpsraad samen met de Zeeuwse Milieu Federatie en Zeeland Bruist een "radicale" energieochtend organiseren, waarin we bedrijven de kans geven om hun product op het gebeid van energie winning, opslag of gebruik met de inwoners te delen. Meer informatie volgt!

cropped EnergiebankhulstLogo kleiner

www.energiebankhulst.nl