Een jaarvergadering saai? Niet op Ossenisse.jaarvergadering 2024 small
Een breed overzicht van activiteiten, plannen en zorgen werd gepresenteerd.
In aanwezigheid van 50 belangstellenden, 2 wethouders, 2 medewerkers van Rijkswaterstaat en de dorpsraad zelf, was de centrale presentatie in handen van Bas Janssen die ons meenam in de onderwerpen.

De nieuwe leden van de dorpsraad Brigit van den Broek, Peter van Sloten en Ruud Knaap ( “wie kent hem niet”) werden voorgesteld. De bestaande werkgroepen genoemd, het intensieve gebruik van Hof ter Nesse toegelicht. De voortgang van het plan voor aanpassing van de Lageweg-Zeedorp, de ideeën rondom het podium in het dorpshart en de zorgen rondom verkeershinder kregen aandacht door een uitleg van Annemiek Hamelink.

Uitgebreider werd stilgestaan bij de ideeën en plannen rondom de energietransitie. Ingeleid door een promotiefilmpje rond het plan voor Ossenisse , i.v.m. subsidiëring van dit project. Hierop aansluitend gaf Peter van Sloten een presentatie over de ontwikkelingen op dit gebied. In dit kader wordt eind mei een bezoek aangeboden voor de bewoners om in Delft een kijkje te gaan nemen in de ‘Green Village’, een pilotproject op dit gebied.

Over de Ossenkoppenloop  werd door Janco van Sabben een uitleg gegeven over de nieuwe samenstelling van de organisatie en opzet. De loop staat op de agenda voor 29 september, een zondag i.p.v. een zaterdag vanwege de betere inpasbaarheid in de agenda’s van de deelnemers én die van de verschillende loopwedstrijden.
Bas vertelde over de uitvoering van het plan voor het zitje op de hoek van de Dorpsstraat aan het kerkhof en over het Dorpsfeest wat voor 29 juni gepland staat.

Een belangrijk onderwerp in de vergadering, wat ook veel recties ontlokte van de deelnemers, was de geulwandversterking in de Westerschelde in het bijzonder ter hoogte van het gemaal Campen. Een noodzakelijke ingreep, daar was ieder het wel over eens. Maar de materiaalkeuze werd stevig bediscussieerd, staalslakken met risico’s voor natuur en gezondheid of breuksteen. Wethouder Hageman is zich bewust van het maatschappelijk debat en zegt zich in te zetten voor het wegnemen van die zorgen.

Wil je op enige manier als vrijwilliger meedoen aan een van de activiteiten, heb je vragen of ideeën, wil je iets organiseren voor Ossenisse-Zeedorp en zoek je daarbij ondersteuning, de Dorpsraad is makkelijk en laagdrempelig  bereikbaar via een van de bestuursleden of via email:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.