Officiële startsein voor de uitvoering vond plaats in Walsoorden

 

Woensdag 12 juli jl vond de officiële aftrap van project Versterk de Westerscheldekust plaats aan de nieuwe dijkovergang bij het steigerplein in Walsoorden. Bewoners van de dorpen die betrokken zijn bij dit project, te weten Emmadorp, Paal, Walsoorden, Kreverhille en Ossenisse/Zeedorp waren hiervoor uitgenodigd. Ook belangstellenden en oud-bewoners waren van harte welkom.

Begin deze zomer zijn de werken in Walsoorden gestart en zoals alle aanwezigen zagen is er al hard gewerkt. Vooral de prachtige brede trap is een opvallend object. Geschikt als rustplaats, als podium, als ontmoetingsplaats, als picknickplek, als … vul zelf maar in.

De aanwezigen vormden op die trap een zg. rode loper die de verbinding zoet/zout verbeeldde en waarvan een luchtfoto met een drone is gemaakt.

Wethouder van de gemeente Hulst Denis Steijaert en gedeputeerde Arno Vael vertelden de aanwezigen o.a. hoe blij ze met dit project zijn en verrichtten daarna samen de openingshandeling. De wethouder nam daartoe plaats achter het stuur van een heftruck en de gedeputeerde zorgde ervoor dat de middelste steen van de dijkovergang op de juiste plaats terecht kwam. Beide heren deden dat met verve, waarna de ongeveer

100 aanwezigen richting de tent met versnaperingen trokken. De voorzitter van de Dorpsraad, Johan Everaert, bracht nog een gedicht ten hore, geschreven door  oud dorpsbewoner Leo Blommaart in 1949.

Voor de zo te zien en te horen blije architect, ontwerper en tekenaar van dit project

Ro Koster, was het een spannende dag. Kunnen zien hoe tekeningen van de tekentafel er in het echt uit zien én hoe gaat de bevolking reageren.

De aanwezige (oud) bewoners van Walsoorden die ik sprak zijn positief over de veranderingen aan hun dierbare steigerplein. De eerste plannen die Ro had ontworpen en getekend vond men té pompeus en té groot, zo niet passend en hij werd gevraagd zijn huiswerk opnieuw te doen. Er is goed naar de wensen van de inwoners geluisterd, getuige de huidige situatie, tekeningen en geluiden die te horen waren.

Oud burgemeester Jan Frans Mulder was ook aanwezig evenals oud wethouder Diana van Damme. Beiden zijn betrokken geweest bij het maken van de plannen en ondertussen met pensioen.

Het steigerplein in Walsoorden is en blijft dé plek bij uitstek om het drukke Westerschelde verkeer van zeer nabij te zien en te beleven. Als medio augustus de boven het Scheldewater hangende houten steiger klaar is, het steigerplein wederom bestraat zal zijn, de bouwvakkers en hun machines vertrokken zijn en de rust zal zijn wedergekeerd, kunnen dorpsbewoners en bezoekers hopelijk weer met volle teugen genieten van hun prachtig plekje.

LdB

In de week van 17 juli starten de werken aan de dijkovergang in Zeedorp. Bijzonderheden hierover verschijnen in een apart nieuwsbericht.

 

aftrap versterk de westerscheldekust

Mooi overzicht van de nieuwe dijkovergang Walsoorden

 

aftrap versterk de westerscheldekust 2

De heren Steijaert en Vael verrichten de openingshandeling