De bouwvakvakantie is voorbij en de werken aan de dijkovergang Zeedorp zijn weer opgepakt. Het is donderdag, dus tijd om weer te bellen met de uitvoerder van de werken, de heer Han Guiljam van EVS infrabouw. Hij neemt altijd even de tijd om ons, inwoners van Ossenisse/Zeedorp, bij te praten.

  • Er is gestart met heiwerkzaamheden voor de te plaatsen steiger (zie foto)
  • Eind volgende week wordt gestart met het plaatsen van de traptreden. De heiwerkzaamheden worden dan tijdelijk stopgezet, werknemers die daaraan werken gaan dan starten met de werkzaamheden ‘Versterk de Scheldekust’ in Paal.
  • Als de trap hier in Zeedorp klaar is komen de mannen uit Paal terug om de heiwerkzaamheden te hervatten en verder te werken aan de steiger.
  • De lange palen* worden het talud ingetrild. De brandgeur die hierbij vrijkomt wordt veroorzaakt door wrijving.
  • Na de palen volgt het betonwerk.
  • Over het antwoord op de vraag die een van de lezers stelde, waarom klei uit België wordt gebruikt, kan Han Guiljam kort zijn: het is gecertificeerde klei en het komt van dichtbij.
  • Of de spiegel terugkomt: jazeker, maar daar gaat de gemeente Hulst over.

Dankjewel weer Han en tot de volgende update___________________________________

*info over het hout dat wordt gebruikt voor de te bouwen steiger.

De firma van Hese infra, is verantwoordelijk voor het hout dat gebruikt wordt voor de steiger. Voor deze update spreek ik met Niek Zegers van de afdeling projecten. “Al het hout dat de fa. van Hese gebruikt voor o.a. de steiger in Zeedorp, is hout uit renovaties en afbraak van bruggen en sluizen, zo ook eerder gebruikte meerpalen. Al het hout wordt 1/1 hergebruikt en is dus duurzaam. Het betreft hier tropisch hardhout, dat een lange levensduur garandeert. In de eigen zagerij wordt het hout passend verzaagd en is dan niet van nieuw te onderscheiden”.

Voor meer informatie kunt u terecht op https://vanhese-infra.nl

In een volgende update spreken we de heer Danny van Hese van de afdeling zagerij/werkplaats. Hij kan hopelijk nog veel meer vertellen over het hout voor onze steiger.

Liesbeth de Bruijn

1e paal di 22 8 small  
Eerste paal geslagen Zeedorp op 22 augustus 2023