Versterk de Scheldekust

De laatste update dateert van begin december, dus het is, zeker gezien de bedrijvigheid aan de dijkovergang, weer tijd voor het laatste nieuws. Uitvoerder Han Guiljam heeft ondertussen een andere baan, maar de heer Pascal Roelands van de gemeente Hulst geeft antwoord op vragen die er vanuit het dorp zijn.

  • De levering van de trapleuning is nog niet bekend. “Ingemeten maar nog niet in productie, wordt de leuning later dit voorjaar geleverd en geplaatst”.
  • De tegels zijn deze week doorgelegd tot aan de steiger, scheefgezakte tegels zijn opnieuw gelegd, de voegen zijn ingewassen met een flexibele voeg die niet uit kan spoelen en de afwerking daarvan is bijna klaar.
  • De fietsenrekken zijn geplaatst, ook de picknick tafels en bankjes op de dijk staan er nu allemaal. Naar de scheur in het hout van het laatste bankje op de dijk wordt gekeken.
  • Het bloemenmengsel aan beide zijden van de trap wordt binnenkort ingezaaid, voor de voorjaarsbloembollen was het nu te laat, deze worden in een later seizoen dit jaar in de grond gestopt. (Ik ben vergeten te vragen welke bloemensoort en bollen er komen, zal dit later vragen).
  • De trap is gevoegd met voegsplit, een verbetering ten opzichte van het oorspronkelijke ontwerp om er grond in te storten, onderhoud zal door de gemeente Hulst worden gedaan.
  • De op de steiger te plaatsen vitrinekasten komen ook later dit voorjaar, tot heden is nog niet bekend wát erin komt.

Al met al heeft het project vertraging opgelopen, alles duurt langer dan gepland omdat er verbeteringen nodig waren om degelijker constructies te maken. Er is nog geen opleverdatum bekend, volgens de heer Roelands. Het zal nog een paar maanden duren.

Tot zover het laatste nieuws. De foto’s die hieronder volgen zijn gemaakt door Herman Bombeeck, waarvoor dank. Op de onderlinge Facebook pagina vind je er nog veel meer.

Liesbeth de Bruijn

steiger  fietsenrekken

traptredes  picknickbankjes