Versterk de Scheldekust

Deze week vroeg mede dorpsbewoner Hans Rademakers me of de nieuwe picknickbank die 29 april geplaatst werd op de hoek Oostdijk/Grindweg, ook bij het project Versterk de Scheldekust hoort. Het was immers hetzelfde ontwerp en materiaal. Tijd dus om de uitvoerder, de heer Roelands weer eens te vragen naar de algemene stand van zaken rond de trap en steiger.

  • Nee, die bankjes, daar weet de uitvoerder niets van. Nader onderzoek elders (dankjewel Arnold Mannaert) leert dat deze picknickplaats onderdeel is van de Kustroute. Wandelaars kunnen tijdens hun wandeling genieten van de zitplaatsen en uitzichten. Feestelijke opening van het project Kustroute vindt plaats in ons dorp op zaterdag 25 mei. Meer informatie hierover volgt. Ina den Hamer van de Scheldestappers gaat ons over de wandeling die hierbij hoort inlichten op de website en Facebook. Foto’s van de plaatsing van de bankjes en de wegwijzer vind je onder dit artikel.
  • De trapleuningen op de trap van Zeedorp worden in week 21 (v.a. 20 mei) aangebracht en zijn vóór de wandeling bij de feestelijke Kustroute opening klaar.
  • De vitrinekastjes die op de steiger moeten komen: hierover is nog geen nieuws, dit is nog niet opgestart volgens de heer Roelands. “Nog niet duidelijk is wat erin komt. De vertraging van dit grensoverschrijdend project loopt op. Er zijn vele instanties en personen mee gemoeid en dat verloopt bij tijd en wijle stroperig. Het plaatje dat voor ogen wordt gehouden komt er wel maar niet in de beloofde tijd”.
  • Op mijn vraag naar het inzaaien van het beloofde bloemenmengsel naast de trap en het opruimen van de achtergelaten rommel (zie foto) aan de zoute kant, kwam niet echt een antwoord. “Er is vorige week met de aannemer op locatie naar gekeken”.
  • Jammer maar helaas is dit dus niet de laatste update. Tot later.

Liesbeth de Bruijn

   routebordjes small  rommel small