Werkgroep Groei Activiteiten

De werkgroep Groei Activiteiten is ontstaan naar aanleiding van een brainstorm sessie tijdens de jaarvergadering van maart 2018.
Een grote groep inwoners kwamen met een flink aantal nieuwe ideeën voor het Dorp en het Dorpshuis.
Om al deze mogelijke nieuwe activiteiten in goede banen te leiden is de werkgroep Groei Activiteiten opgericht.
Zij functioneert in overleg met de Dorpsraad en heeft een coördinerende rol in verschillende nieuwe activiteiten die Ossenisse rijk is.

De leden van deze groep zijn Ineke Elbers, Liesbeth de Bruijn, Ina den Hamer, Marianne van den Brand, Nicol de Waal, Ellie Suijker en Arga Moree.

Heel jammer, maar door de verscherpte coronamaatregelen moeten ook wij melden dat de Lichtjesavondniet door kan gaan. Het kostte even moeite om alle plannen weer in de kast te zetten, maar we moeten ons aan de regels houden.

We hopen dat we met zijn allen het dorp toch tot een lichtpuntje blijven maken met extra licht, positiviteit en aandacht voor elkaar. Dat nodigt uit om een gezonde wandeling te maken.

In 2022 gaan we weer vol goede moed door met nieuwe plannen.

Namens de werkgroep Groeiactiviteiten; Fijne feestdagen allemaal en een gezond 2022!

werkgroep groei activiteiten small

In het kader van het Lief&Leed straatje van Hulst voor Elkaar, zijn er twee kerstbomen geschonken om Kerst 2021 in ons dorp een extra dimensie te geven.

Er staat er één, speciaal voor de kinderen, bij het speelveld achter Hof ter Nesse en één bij de trap dijkopgang in Zeedorp. Inwoners worden hierbij uitgenodigd deze bomen verder te versieren. Wellicht leuk om met uw kinderen, kleinkinderen, buurkinderen e.a. ze verder aan te kleden. Een wens, een tekening, een knutselwerkje. Zet uw fantasie maar aan het werk.

Ieder die eraan meegewerkt heeft deze bomen te schenken, te plaatsen en alvast te versieren wordt hartelijk bedankt.

Ook ontvangen we van Hulst voor Elkaar een bijdrage om ‘muziek in de buurt’ te organiseren, zodat we bij de Lichtjestocht van 28 december as. onderweg een muzikale verrassing voor u hebben.

Een ieder die nog glazen potten heeft, geschikt om waxine lichtjes in te zetten willen we vragen deze voor 28 december af te leveren bij Ina den Hamer in de Weststraat of Arga Moree in de Dorpsstraat. Ook buitenlampjes zijn van harte welkom.

De leden van de werkgroep Groeiactiviteiten wensen u fijne en genoeglijke Kerstdagen en hopelijk wandelt u op 28 december ’s avonds tussen half zeven en negen uur de Lichtjestocht.

kerstboom ossenisse 21
  

lichtjesavond banner

Als het even kan willen we Kerstmis 2021 ook als dorpsgemeenschap Ossenisse-Zeedorp samen vieren met een Lichtjesavond. De werkgroep Groeiactiviteiten bereidt het in ieder geval voor. Wij organiseren deze lichtjesavond met inachtneming van de dan geldende corona maatregelen. Dit kan ook betekenen dat het niet of maar gedeeltelijk door kan gaan. Wij doen ons best er iets moois van te maken. Ontsteekt u ook wat lichtjes?

Wat gaan we doen?

De wensboom van Ossenisse zal vanaf 8 december weer klaar staan in de voortuin van Hof ter Nesse. Vanaf dan kan ieder die dat wil zijn Kerstwensen weer in de boom hangen. Bij de Dorpskamer gaan we in ieder geval samen aan de slag met het haken van Kerstslingers. Op dinsdag 28 december is de Lichtjestocht van Ossenisse naar Zeedorp. Die kan ieder lopen tussen 18.30 en 21.00 uur.

Om de veilige 1,5 m te waarborgen vertrekken we individueel of in kleine groepjes, vanaf het Dorpshart. Samen kunnen we zorgen voor een veilige, feestelijke en vooral sfeervolle lichtjesavond. We wandelen vanaf Hof ter Nesse richting de Walenhoek, keren daar om en gaan dan door een hopelijk feestelijk verlicht dorp, richting Zeedorp waar we ons letterlijk even kunnen opwarmen. Terug richting Ossenisse lopen we via de Weststraat en het schoolpaadje weer naar het Dorpshart terug.

Het zou geweldig zijn als zo veel mogelijk mensen hun huis en/of tuin extra feestelijk verlichten die avond tussen 18.30 en 21.00 uur. Simpel met jampotjes en waxinelichtjes of uitgebreider met kerststal of andere gezellige bezienswaardigheden. Doet u vooral mee om er een ‘lichte’ avond van te maken.Natuurlijk is het voor zowel kinderen als volwassenen leuk om een lampion te dragen.

Hopelijk tot dinsdag 28 december.

 

werkgroep groei activiteiten small                      Hof ter Nesse    wapen ossenisse jpg

 

Hulst voor Elkaar, de welzijnsorganisatie van de gemeente Hulst, is gestart met de actie ‘Lief & Leed straatje’. Voor deze actie zochten ze zg. ‘gangmakers’, mensen aan wie bewoners van wijken en dorpen kunnen doorgeven of er lief en/of leed in de buurt is. Deze gangmakers bezorgen na melding dan een kleine attentie, waardoor de straat of het dorp net een klein stukje blijer wordt.

Voor Ossenisse en Zeedorp hebben zich reeds twee gangmakers aangemeld.

Je kunt Lief & Leed in Ossenisse melden bij Ellie Suijker in de Kipstraat 1 en in Zeedorp e.o. bij Liesbeth de Bruijn, Zeedorp 39.

https://www.hulstvoorelkaar.nl/activiteiten/in-de-buurt/liefenleedstraatje

liefenleed