Bijenteelt

Wat houdt dat dan in, bijenteelt? Wij selecteren en telen raszuivere Carnica bijen. En dan vooral de koninginnen, want die leggen de eitjes en zijn dus de basis van het hele volk.

Geïnteresseerde bijenhouders kunnen hun zelf gekweekte koninginnen bij ons laten bevruchten of ze kunnen bevruchte koninginnen kopen.
We doen dat omdat we het belangrijk vinden dat imkers met rustige, raamvaste, vitale en gezonde bijen kunnen werken.
Uiteraard staan we onze klanten met raad en daad bij.

 

Er zijn veel oude imkers, dus het is van groot belang om jonge mensen te interesseren imker te worden. Daar heb je dus ook goede bijen voor nodig. Wij geven ook cursussen net over de grens in België op ieder imkerniveau, dus van beginner tot gevorderde en zelfs koninginnenteelt.

Een pot honing is meestal het eerste waar mensen aan denken als het om bijen gaat. En bijna iedereen kent wel bijenwas voor bijvoorbeeld kaarsen. En zo zijn er nog meer producten die de bijen ons leveren en die we graag verder verwerken. Het allerbelangrijkste is dat bijen voor bestuiving zorgen en dus meehelpen om ons voedsel te ontwikkelen en te produceren.
Het gaat wereldwijd niet heel goed met de bijen. Daar zijn allerlei oorzaken voor en aan de oplossing wordt hard gewerkt.
Ook een reden om nog eens extra ons best te doen om goede bijen te kweken, te behouden en om mensen te betrekken bij dit belangrijke werk.

Wij werken met vrijwilligers en kunnen nog altijd hulp gebruiken, ook voor klusjes die niets met bijen te maken hebben. Voor wie interesse en tijd heeft, neem gerust contact op.

We doen ieder jaar mee aan de landelijke open imkerij dag en het ambachtelijk weekend. Wij leggen dan graag alles uit over de bloemetjes en de bijtjes. Op die manier proberen we ook niet imkers bij ons werk te betrekken.
Op verzoek geven wij ook rondleidingen aan groepen. Sinds dit jaar werken we mee aan het project 'imker in de klas' voor groep 3 en 4 van de basisscholen samen met Natuur & Zo.